Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Riadidlá

Test: Riadidlá Spank Spike 800 Vibrocore

Tuhé riadidlá bez nezmyslov a s precíznym ovládaním. Rajdy Spike 800 Vibrocore jazdí aj najúspešnejší zjazdár tejto sezóny Amaury Pierron.
Hodnotenie: 4.5/5
94
bikeradar
Test: Riadidlá Spank Spike 800 Vibrocore

Verdikt: Či už preferujete tuhšie alebo poddajnejšie riadidlá, precízne ovládanie a tichá, tlmená jazda riadidiel Spank je výnimočná.

Plusy: Priamy, no utlmený pocit, redukcia vibrácií a únavy

Mínusy: Váha

Kúpte ak: Ak chcete precízne ovládanie, no nie za cenu priveľmi tuhého kokpitu

Spike 800 Race Vibrocore

 

  • Váha: 356 g
  • Priemer 31,8 mm
  • Šírka: 800 mm
  • Zdvih: 15 mm
  • Prehnutie dozadu: 8 °
  • Prehnutie navrch: 4 °
  • 3 farebné varianty
Jazda

Možno sme cynici, no väčšinou ohŕňame nos nad odvážnymi tvrdeniami ako “unikátna inovácia”, “revolučná technológia” a podobne. V tom lepšom prípade sa ukáže, že ide o evolučné vylepšenie aké by človek u novej generácie produktu očakával.

Avšak aj tí najpochybovačnejší z našich jazdcov cítili pozitívny rozdiel pri jazde na riadidlách Spank Vibrocore, čo ich posúva na vrchol zoznamu našich obľúbených produktov. Nenadarmo na týchto riadidlách jazdia dva vrcholové tímy svetového poháru v zjazde, vrátane tento rok výnimočne úspešného francúzskeho jazdca, Amaury Pierrona.

Relatívne ploché a priemerne zahnuté, tieto riadidlá svojim neutrálnym tvarom padnú do ruky väčšine jazdcov hneď na prvý krát. Nastavenie uľahčujú aj značky pre správne narotovanie riadidiel na predstavci. Prvé pocity pri jazde sú najme tuhosť, precízna odozva a presné udržiavanie zvolenej stopy predným kolesom.

Amaury Pierron jazdí tiež Spike 800 Vibrocore:

https://www.instagram.com/p/Bkd6uuRnU1s/?taken-by=spankbikes

Popri testovaní a porovnávaní s inými riadidlami si jazdci všimli, že jazda je pokojnejšia a je jednoduchšie udržať predok bicykla prilepený k zemi. Navyše toto bolo pozorovateľné už na ľahkých trailoch. Keď sa pustíte dolu skalnatými traťami plnými dropov, rozdiel sa ešte viac prehĺbi a pri dlhých alebo opakovaných jazdách cítite ako sa vaše ruky sa tak unavujú menej.

To preto, že Spank Spike Vibrocore sú vyplnené biorozložiteľnou penou, ktorá vstrebáva otrasy a riadidlá sú tak pocitovo tuhšie. To zase umožní použitie tenších stien trubky a zachovanie tradičného priemeru 31,8 mm namiesto moderného 35 mm.

Hliník teda dokáže pracovať pod rukami jazdca tiež a v kombinácii s penou doručiť kontrolovanú a pohodlnú jazdu ako tie najlepšie navrhnuté karbónové riadidlá, no za polovičnú cenu.

Jedinou nevýhodou je, že pena pridáva 30g váhy oproti štandardným Spank Spike riadidlám. Osobne si myslíme, že 30g je úplne zanedbateľných oproti pohodliu a ovládateľnosti, ktoré prinášajú.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu