Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Merida 2013: Roster tímu Multivan Merida Biking Team

Poznáme oficiálny roster cross country teamu Multivan Merida Biking Team!   Priamo z Mallorcy z press campu Merida 2013 vám prinášame rýchlu predstavovačku členov teamu.
Biker


Gunn-Rita Dahle Flesjå

Práve v tento deň 40-ročná Nórka má za sebou už 28 víťazstiev na svetovom pohári, vďaka čomu minulý rok vyrovnala rekord Julie Furtado z deväťdesiatych rokov. Sezóna 2012 jej priniesla celkovú tretiu pozíciu v hodnotení svetového pohára, no ambície má popri vracaní sa na scénu po narodení sa jej syna, ešte väčšie.
 


José Antonio Hermida

Španielska stálica v tíme Multivan Merida a majster sveta z roku 2010 je už pomaly legendou, a minulý rok zahviezdil druhým miestom na sveťáku v Mont Sainte-Anne, či štvrtou pozíciou na Olympiáde v Londýne. 12 umiestnení v top 5 hodnotení svetového pohára v rade hovorí samo za seba, a nezdá sa, že by Antonio mal v pláne kedykoľvek prestať.
 


Rudi Van Houts

Spolu s Josém vyhral začiatkom roka 2012 vyhral teamové preteky Andalucia Bike Race, a následne sa zúčastnil aj Olympijských hier (17. miesto), a vyhral cenu cyklista roka v domácom Holandsku. 26-ka v svetovom rankingu UCI má 29 rokov, a jeho freeridové pozadie má potenciál ho vyniesť do top 10.
 


Thomas Litscher

Mladý Švajčiar zahviezdil víťazstvom Majstrovstiev sveta v kategórii U23 v roku 2011. Tento rok sa stal súčasťou jedného z najúspešnejších tímov na sveťáku, a po zotavení sa zo zranení a operácie má v pláne dominovať pódiá svetového pohára aj v Elite, v ktorej sa ako 23-ročný ocitá už durhý rok. Medzi jeho úspechy minulého roka patrí majster Švajčiarska v Cross Country Eliminator, či 15. pozícia na sveťáku v Mont Sainte-Anne.
 


Ondřej Cink

Český pretekár z Rokycan má len 21 rokov, vďaka čomu sa na minuloročnej Olympiáde v Londýne stal najmladším štartujúcim na pretekoch XC. 14. priečku na Hrách považuje za highlight svojej kariéry. Rovnaké by sa však dalo povedať o titule Majstra sveta v kategórii U23 z minulého roka. Ani tento rok Ondřej ešte nepatrí do Elity, a tak uvidíme, či svoj titul v U23 zopakuje aj tento rok pod krídlami Multivan Merida.
 


Tím Multivan Merida Biking Team 2013 v plnej zostave spolu s bicyklom Merida Big.Seven

 


O sezóne 2012 teamu Multivan Merida

Tretie celkové miesto v hodnotení tímov, zlatá medajla z majstrovstiev sveta XCE (Ralph Näf), či štvrté miesto na Olympiáde XCO (José Antonio Hermida), to sú highlighty sezóny 2012 v teame Multivan Merida. Za spomenutie určite stoja aj dve víťazstvá na sveťáku XCO, jedno druhé miesto, a jedno tretie miesto. Zlatá medajla sa ušla teamu aj na Majstrovstvách Európy XCO (Gunn-Rita Dahle Flesjå).
 


Biky

Čo sa výbavy týka, team bude preteky obchádzať (a vyhrávať) na bikoch Merida Big.Seven, Big.Nine, a Big Ninety-Nine, teda hardtailoch s 27,5- a 29-palcovými kolesami, a fullíkoch s 29-palcovými kolesami. Gunn-Rita, či Thomas Litscher si vyberajú veľké kolesá, zatiaľ čo 27,5-ky sú doménou Josého, ktorý ako sám hovorí, so svojou telesnou stavbou viac pasuje na menší rozmer. Fotky nových MTB-čiek, vrátane tých, na ktorých nastúpia do sezóny 2013 jazdci teamu Multivan Merida vám prinesieme už čoskoro.

 


Sledujte web aj naďalej pre ďalšie live newsy zo sveta Meridy 2013.


Text & foto: Filip Nagy

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu