Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Okolo talianskeho jazera Garda otvorili unikátnu cyklocestu pozdĺž útesov

Momentálne sú dokončené a prejazdné dva kilometre trasy, ktorých výstavba stála 6,2 milióna eur, v pláne je až 140 km dlhá cyklocesta okolo najväčšieho talianskeho jazera.
Martin Sarvaš
 Okolo talianskeho jazera Garda otvorili unikátnu cyklocestu pozdĺž útesov

Počas uplynulého víkendu otvorili unikátny cyklochodník, ktorý sa tiahne pozdĺž najväčšieho talianskeho jazera Garda. Momentálne má otvorená časť trasy 1980 metrov, no v pláne je vybudovať až 140 km dlhú cestu.

Na otvorenej cyklotrase sa môže jazdiť iba pomaly a je zakázané predbiehať iných cyklistov, keďže nejde vyložene o chodník pre bicykle, ale je určený aj pre peších turistov.

Necelé dva kilometre trasy, ktorá trčí z útesov Gardy stála 6,2 milióna eur a výstavba trvala dva roky, aj keď ukončenie tohto úseku bolo plánované na rok 2021, uvádza portál Times. Náklady na celú 140-kilometrovú trasu sú predpokladané na 102 miliónov eur.

Trasa je prispôsobená tak, aby si na nej užili všetci cyklisti a bude poskytovať rôzne možnosti – najmä v kopcoch, ktoré budú pre niektorých náročné, budú môcť cyklisti zísť k jazeru a obísť tieto pasáže na lodi.

Takto sa staval cyklochodník nad jazerom Garda:

https://www.facebook.com/georocksrl/videos/vb.136165353063682/2110899858923545/?type=2&theater

Vaše komentáre

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu