Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Najúspešnejšia zjazdárka sveta Rachel Atherton: K súperkám nie som veľmi priateľská

Bývalý profesionálny zjazdár Rob Warner sa stretol s Rachel Atherton v krátkom dokumente Red Bullu, v ktorom nahliadne do života najlepšej zjazdárky sveta.
Martin Sarvaš
Najúspešnejšia zjazdárka sveta Rachel Atherton: K súperkám nie som veľmi priateľská

Rachel Atherton je bezpochyby najúspešnejšou zjazdárkou na bicykli na svete a je tiež určite jednou z ľudí, ktorí maju na horskú cyklistiku obrovský vplyv.

Celým menom Rachel Laura Atherton má 30 rokov a pochádza z anglickej rodiny, v ktorej koluje čistá zjazdárska krv. Je najmladšou zo súrodencov, má dvoch starších bratov Dana a Geeho a obaja sú svetovo známi a úspešní profesionálni zjazdári.

Pretekárka Trek Factory Racing tímu sa stala už päťkrát celkovou víťazkou svetového pohára v zjazde a je štvornásobnou majsterkou sveta. Doposiaľ má na konte najviac, až 14, víťazstiev v rade na svetovom pohári.

Rachel v krátkom dokumente Red Bullu uznala kvalitu súperiek, ale tiež fakt, že k nim nie je veľmi priateľská: „Najväčšou súperkou túto sezónu je asi Tahnee (Seagrave). Je silná, rýchla, sebavedomá a jazdením sa baví. Bývali sme od seba nejakých päť minút. Odsťahovala sa asi pred dvomi rokmi a odvtedy sme sa nevideli.“

„Priznám sa, k súperkám nie som veľmi priateľská. Som až príliš súťaživý typ človeka na to, aby som sa s nimi priatelila a zároveň pretekala na trati.“

V dokumente hovorí o Rachel aj jej mama, ktorá povedala, že ako dieťa bola skvelá a poslušná. Ale čo sa týka pretekania, nikdy jej jazdy nepozerá, pretože sa o ňu bojí. „Zo záznamu si to dokážem pozrieť, ale iba ak mám v ruke pohár s whiskey, aj keď viem, že dojazdila v poriadku,“ povedala mama Rachel.

Dokument o Rachel Atherton:

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu