Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Svetový pohár vo Fort Williame vyhral premiérovo Amaury Pierron

Aaron Gwinn spadol a najrýchlejší pretekár kvalifikácie Luca Shaw dostal defekt. Ženskú kategóriu vyhrala Tahnee Seagrave.
Martin Sarvaš

https://www.instagram.com/p/BjjgroMlfOI/?taken-by=amaurypierron4

Počas uplynulého víkendu sa odohralo ďalšie kolo svetového poháru v zjazde, tentokrát v anglickom Fort Williame.

Svoje premierové víťazstvo na sveťáku si zapísal iba 22-ročný francúzsky pretekár tímu Commencal/Vallnord World Cup Amaury Pierron. Pozrite si jeho víťaznú jazdu. Na druhom mieste skončil Loris Vergier, ktorý zaostal o 0,270 s a tretí najrýchlejší bol Troy Brosnan so stratou 0,311 s na víťaza.

Najrýchlejším pretekárom v kvalifikácii bol Luca Shaw, ktorý štartoval vo finále ako  posledný, no jeho finálovú jazdu prekazil defekt. Silným adeptom na výhru bol samozrejme aj Aaron Gwin, ale jeho snahu dobehnúť Grega Minaara v najvyššom počte (21) vyhraných svetových pohárov v zjazde prekazil pád v technickej sekcii s kameňmi, v ktorej preletel cez riadidlá a do cieľa prišiel na 20. mieste.

Jedným z nebicyklových celkom vtipných highlightov sveťáku vo Fort Williame bola reakcia Loica Bruniho na pád Aarona Gwina. Reece Wilson sa s hrôzou chytil za hlavu, zatiaľ čo Loic Bruni sa tváril absolútne nezaujato.

Medzi ženami bola najrýchlejšia Tahnee Seagrave z tímu Transition Bikes / Muc-Off Factory Racing. Tahnee nielenže predviedla skvelú jazdu, ale v závere si dala na drope aj pekný one-hander. Pozrite si jej víťaznú jazdu.

Najväčšou favoritkou bola samozrejme Rachel Atherton, ale po pár zašliapnutiach hneď na štarte roztrhla reťaz, a tak jej dosť zásadne chýbala rýchlosť zo šliapania v spodnej polovici trate. Okrem toho dokonca ešte aj spadla, takže jej tretie miesto je napokon možno celkom uspokojivé, aj keď spokojnosť po pretekoch najavo veľmi nedávala. Druhé miesto obsadila Myriam Nicole, ktorá tiež vo svojej finánlovej jazde spadla.

Tahnee Seagrave si dovolila vo finálovej jazde pekné one-hander:

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu