Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan bol opäť na pódiu, v piatej etape Okolo Kalifornie obsadil tretie miesto

V záverečnom šprinte nestačil na víťaza Fernanda Gaviriu z Kolumbie a druhého Austrálčana Caleba Ewana.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil v piatej etape pretekov Okolo Kalifornie tretiu pozíciu. V záverečnom špurte nestačil na najrýchlejšieho Fernanda Gaviriu z Kolumbie (Quick-Step Floors) a Austrálčana Caleba Ewana (Mitchelton-Scott) na druhom mieste.

Peter Sagan je v celkovom hodnotení na 55. mieste so stratou vyše 21 minút, Kolář figuruje na 114. mieste a Jurajovi Saganovi patrí 115. priečka, pričom obaja zaostávajú o viac než 40 minút. V bodovom hodnotení je Peter Sagan stále na treťom mieste.

Záverečný šprint piatej etapy Okolo Kalifornie:

„Bola to ďalšia rýchla etapa, bolo horúcejšie než v minulých dňoch. Náš tím opäť tvrdo pracoval, aby zmazal manko na únik, drie celý týždeň. V záverečných kilometroch ma môj brat Juraj, Daniel Oss a Michael Kolář uchránili a nachystali mi dobrú pozíciu v popredí hlavnej skupiny. Špurtoval som z výhodného miesta a urobil som maximum, ale nebolo možné predstihnúť Gaviriu,“ uviedol Sagan na oficiálnej stránke Bora-Hansgrohe.

Saganov spolujazdec Michael Kolář skončil na 48. mieste a Juraj Sagan prešiel cieľom na 76. mieste s odstupom 33 sekúnd. Van Garderen vedie v priebežnom poradí o 23 sekúnd pred Kolumbijčanom Egonom Bernalom (Sky) a o 37 sekúnd pred krajanom Bernala Danielom Martinezom.

V piatok sa pôjde predposledná šiesta etapa Folsom – South Lake Tahoe na 196,5 kilometra.

Najlepšie momenty z piatej etapy Okolo Kalifornie:

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu