Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Baránek vyhral prvé kolo SPDH v Rači, na druhom mieste skončil Rojček

Prvých šesť miest v elite obsadili jazdci tímov Kellys Factory Team a CTM Racing Team.
Martin Sarvaš
Baránek vyhral prvé kolo SPDH v Rači, na druhom mieste skončil Rojček

Počas uplynulého víkendu sa odohralo prvé kolo slovenského zjazdového poháru SPDH. Najrýchlejším pretekárom a víťazom sa stal vo Veľkej Rači jazdec Kellys Factory Teamu Rasťo Baránek. Na druhom mieste skončil Adam Rojček z CTM Racing Teamu, ktorý zaostal za Baránkom iba o 0,6 sekundy.

Aj ďalšie štyri miesta obsadili na striedačku ich tímoví kolegovia. Na pódium sa na tretie miesto postavil Čech Stanislav Sehnal na Kellyse, za ním nasledoval štvrtý Ondřej Štěpánek na CTM, piaty skončil Ľuboš Staňo z Kellysu a šieste miesto patrilo opäť tímu CTM – Lukášovi Učňovi, pre ktorého to boli prvé preteky v tejto sezóne kvôli zranenému kolenu.

Rasťo Baránek prechádza cieľom SPDH vo Veľkej Rači:

https://www.instagram.com/p/Biv9J6CBEog/?taken-by=rastobaranek36

„Na tento víkend som sa veľmi tešil, po dlhej pauze od Slovenského pohára konečne prišli prvé preteky a navyše vo Veľkej Rači, kde to mám z domu kúsok. Počasie v piatok poriadne postrašilo a lejak zavinil, že sobotňajší tréning bol najskôr veľký boj, ale trať postupne schla a všetci sme pridávali,“ povedal víťaz Rasťo Baránek.

Zmeny na trati

„Oproti minulému roku pribudlo na trati pár zmien, čo hodnotím pozitívne, pretože jazdiť stále to isté je nuda. V nedeľu nás čakal krásny slnečný deň a od rána bola trať lepšia a lepšia. Stihol som dať dve tréningové jazdy, kde som ešte doladil pár stôp hotovo,“ pokračoval pretekár Kellys Factory Teamu.

„12:45 som štartoval kvalifikačnú jazdu a podarilo sa mi vyhrať, čo je super ale samozrejme stres pretože som vedel, že finále pôjdem ako posledný s najväčšími očakávaniami. Každopádne aj cez stres a pár chýb som dokázal zaletieť opäť dobrú jazdu a vyhrať aj finále, bol to úžasný pocit“

Na pódiu stáli iba pretekári Kellys Factory Teamu a CTM Racing Teamu:

https://www.instagram.com/p/BiuXd3_B_ju/?taken-by=rastobaranek36

„Vždy je to úžasný pocit! Veľmi si víťazstvo cením, pretože moja mama, priateľka a veľa kamarátov ma prišli podporiť a všetci sa tešili so mnou, že v nabitej konkurencii sa to podarilo, čiže paráda! Ďakujem im aj môjmu tímu Kellys Factory za pomoc a podporu. Vidíme sa v Malej Lúčivnej,“ dodal rodák z Považskej Bystrice.

Tréning na sveťáky

K pretekom sa vyjadril aj druhý najrýchlejší pretekár Adam Rojček: „Za mňa hodnotím prvé kolo na Veľkej Rači veľmi pozitívne, trať bola síce kratšia, ale za to technicky náročná a rýchla“

„Celý víkend sa mi jazdilo super, po slabšom začiatku sezóny sa zase cítim na bajku skvelo. Na Raču prišli aj naši českí kolegovia, takže išlo o veľmi dobrý tréningový pretek na Európske a Svetové poháre.“

„Časy boli vyrovnané, ja som nakoniec skončil druhý za Rasťom, ktorému touto cestou gratulujem k výhre,“ uznal Rojček kvality súpera.

Výsledky:

 

Elite Muži:

1. miesto – Rastislav Baránek (Kellys Factory Team)

2. miesto – Adam Rojček (CTM Racing Team)

3. miesto – Stanislav Sehnal (Kellys Factory Team)

 

Juniori:

1. miesto – Oliver Gombala (CTM Racing Team)

2. miesto – Balasz Maszula (LiMiT Racing Team)

3. miesto – Matúš Hrubý (KZC Bytča)

 

Elite Ženy:

1. miesto – Dominika Durčáková (KROSS bikes)

2. miesto – Vilma Gombalová CTM Racing Team)

3. miesto – Jana Krajčovičová (HIGH RIDERS TEAM)

Celé výsledky prvého kola SPDH vo Veľkej Rači:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu