Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan sa pripravoval na Tour of California na gravel pretekoch

Trojnásobný majster sveta je spoluorganizátorom charitatívnych pretekov, ktoré nesú jeho meno - Sagan Fondo.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan sa pred pár dňami zúčastnil gravel pretekov, ktoré má on sám na svedomí ako organizáror a v názve nesú aj jeho meno – Sagan Fondo. Preteky v kalifornskom Truckee absolvoval ako generálku pred Tour of California, ktoré sa začínajú už o dva dni.

Trať Sagan Fondo sa skladá zo 60% jazdy po nespevnenom povrchu a lesných cestách a zvyšok je prevažne na ceste. Jazdci tiež museli prekonať aj zopár prekážok ako potoky či úzke mostíky. Druhé Sagan Fondo budú cestné preteky a sú naplánované na 3. novembra, no miesto zatiaľ ešte nie je oznámené.

Na preteky sa mohol prihlásiť každý bez rozdielu a zisk z pretekov i štartovného putuje na charitu. Nešlo teda o výsledky, ale skôr o podporu dobrej veci a odreagovanie pred veľkými kalifornskými pretekmi. K slovenskému trojnásobnému majstrovi sveta sa na gravel pretekoch pridali aj brat Juraj Sagan a ďalší kolega z tímu Bora-Hansgrohe Daniel Oss.

Snáď sa Peter Sagan dostatočne zabavil a odreagoval a na pretekoch Okolo Kalifornie sa mu zadarí. Doposiaľ sa mu totiž na kalifornských pretekoch skutočne darilo a na konte má najviac etapových víťazstiev v histórii pretekov. Okrem toho sa mu v roku 2015 podarilo vyhrať aj v celkovom hodnotení.

134 kilometrov dlhé okruhové preteky Okolo Kalifornie sa začínajú v nedeľu 13. marca na Long Beach.

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

14.04.2024 Video: Marianne Vos vyhrala Amstel Gold Race, potom čo Lorena Wiebes oslavovala víťazstvo predčasne.

O tom, že oslavovať víťazstvo sa má až po prejdení cieľovej čiary sa tentokrát presvedčila Lorena Wiebes, ktorá zdvihla ruky z riadidiel priskoro.

Zavrieť reklamu