Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Scott Genius – jeden rám a veľa možností

Aj v segmente trailových bicyklov je možné dosiahnuť výnimočnú univerzálnosť
Biker

Nový SCOTT Genius dokazuje, že aj v segmente trailových horských bicyklov je možné dosiahnuť výnimočnú univerzálnosť. Túto flexibilitu predstavuje nový rám s vidlicou, ktoré sa nemusia meniť, keď chcete použiť kolesá rôznych rozmerov.

Stačí len precvaknúť flip chip a usadiť kolesá s priemerom 27,5“ alebo 29“. Dôležité je, že sa vďaka prenastaveniu flip chipu zásadne nezmení výška stredu od zeme. Ovládateľnosť tak zostáva rovnaká pri rôznych rozmeroch osadených kolies.

Flip chip mení hlavový uhol, aby sa dali použiť oba rozmery kolies.

Flip chip je excenter situovaný do horného vahadla, v rámci ktorého je možné o 8 mm upraviť výšku stredu a súčasne o 0,6° zmeniť hlavový uhol – preto sa dá dosiahnuť rovnako vysoký stred pri použití kolies rôznych priemerov.

Zásadne sa zmenila zadná stavba rámu. Prepákovaný jednočapový mechanizmus nahradilo štvorčapové uloženie Horst Link. Zadná stavba tak pracuje s aktívnym 150mm zdvihom, hlavný čap je situovaný nad stredové zloženie do reťazovej linky jedno prevodníku. Zadný čap sa presunul z horných vzpier na spodné. Uloženie tlmiča sa zmenilo z vodorovného na zvislé.

Technológia Twinloc umožňuje jednoduché a účinné ovládanie tlmenia za jazdy – páčka je umiestená na riadidlách a vy regulujete výkon vidlice i tlmiča zároveň.

Viac informácií nájdete na webe www.scott-sports.com

Vaše komentáre

Aktuality

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Zavrieť reklamu