Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rasťo Baránek v Top20 na majstrovstvách Európy

Na nového majstra Európy, domáceho jazdca Francisca Pardala, stratil 11 sekúnd. Druhý Slovák, Adam Rojček, finišoval na 40.mieste.
Biker

Osemnáste miesto medzi osemdesiatkou štartujúcich si vo finálovej jazde majstrovstiev Európy, ktoré sa konali uplynulý víkend v portugalskej Lousa Coimbre, vybojoval slovenský reprezentant Rastislav Baránek.

Tohtoročné ME boli pre našich jazdcov úvodnými pretekmi v sezóne. „Začiatok apríla je naozaj veľmi nešťastne zvolený dátum na ME. Iné disciplíny majú európske šampionáty naplánované na leto, teda stred či záver sezóny, čo je z hľadiska prípravy oveľa logickejšie. Organizátor ME v našom odvetví sa však rozhodol pre tento dátum, a ostatní to mohli len rešpektovať. Vzhľadom na fakt, že pre našich chalanov to boli úplne prvé preteky v tejto sezóne, hodnotím ich výkon pozitívne,“ povedal na margo ME Tomáš Vrbovský, predseda komisie pre downhill Slovenského zväzu cyklistiky.

Na miesto konania ME dorazila naša výprava priamo zo sústredení v Taliansku, keďže podmienky v marci u nás cyklistom nepriali. V Portugalsku celý týždeň pršalo, takže strmú a technicky náročnú trať „okorenil“ rozmočený podklad.

„Išlo sa mi pomerne dobre, aj keď v silnom daždi bol vôbec problém niečo vidieť. Nemal som žiadne väčšie zaváhania a to stačilo na 18.miesto. Okrem dažďa nám komplikoval jazdu aj veľmi silný vietor, ktorý odvial stany v cieli, čiže žiadna sranda. Máme to však za sebou, na prvé preteky v sezóne je to fajn výsledok. Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť ME a veríme, že sa nám podarí nadviazať na minuloročné úspechy,“ priblížil ME svojimi očami Rasťo Baránek.

„Jazda bola pomerne dobrá, až kým som neurobil chybu v strede trate a musel som zastaviť a vrátiť sa naspäť do trate, čo ma stálo kopu času. Takže tentokrát 40.miesto,“ povedal druhý z dvojice pretekárov, Adam Rojček.

VÝSLEDKY A ZÁZNAM PRETEKOV

 

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu