Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nový Biker v predaji od 16. mája!

Tretí tohtoročný Biker so 130 stranami toho najlepšieho zo sveta mountainbikingu je tu! Kúpite ho na obvyklých miestach v stánkoch, obchodoch Tesco, kníhkupectvách Panta Rhei, pumpách Slovnaft a Agip, a samozrejme aj v každom správnom bikeshope. Dostupný je už aj v Českej Republike! Toto (a viac) nájdete na jeho stránkach...
Biker

Defekty vie pravdepodobne opravovať každý z nás, no aj tu sa nájde zopár trikov, ako im predísť, a ako ich opraviť čo najrýchlejšie a najefektívnejšie. Naučíme vás ich.



 

Enduro! Kľúčové slovo posledných rokov už začína byť poriadne sprofanované, a preto vás naučíme len to najpodstatnejšie – ako vyhrať enduro preteky. Pripravíme vás fyzicky aj technologicky.



 

Každá firma si za svojimi produktami stopercentne stojí a verí v ich inovatívnu silu. Niektoré vynálezy však boli odsúdené na zánik ešte predtým, než sa vôbec dostali do obchodov. Pozrieme sa na najväčšie zlyhania a najtragickejšie vynálezy v dejinách horskej cyklistiky, nad ktorých absurditou sa vám zastaví rozum. A že ich nie je málo…


 

Svetový pohár v zjazde má zelenú a preto je čas pozrieť sa na jednotlivé kolá a na tých, ktorí majú potenciál odniesť si na konci sezóny titul celkového šampióna, či „aspoň“ majstra sveta.



 

To, že sa nám v časopise zišli výsostne bicykle s kolesami v rozmere 650B je na jednej strane náhoda, a na druhej vôbec. 27,5-palcové biky jednoducho pomaly ale isto ovládajú trh, a tak si budete môcť vybrať ten správny pre vás – od cross country hardtailov až po endurá.



 

O mnohých komponentoch sa hovorí, že dokážu vdýchnuť bicyklu nový život… Odpruženie je však srdcom bicykla, a ak doprajete facelift práve tejto časti, odmenou vám bude prakticky nový bike pod nohami. Otestovali sme preto 6 najlepších tlmičov na trhu a poradili vám, do ktorého sa oplatí investovať.



 

…Odpruženie možno je srdcom bicykla, no zatiaľ čo na neodpruženom biku sa jazdiť dá, bike bez bŕzd je použiteľný akurát tak ako dekorácia na stenu (poznámky o hipsteroch a freestyleroch bokom). Otestovali sme preto 10 najlepších bŕzd na trhu, aby ste si mohli vybrať podľa svojho štýlu jazdy, aj rozpočtu.



 

Od tých, ktoré pripomínajú cross country črievičky, cez tie, ktoré sa ponášajú skôr na skejtové tenisky, až cez tie, ktoré sa nestratia ani na zjazdovom bicykli. 15 trailových tretier prešlo našim testom, no vyhrali len jedny…



 

Zima napriek posledným chabým pokusom definitívne ustupuje, a preto je bezpečné aj pre južana vybrať sa do severných teritórií našej krajiny. Žilina ponúka v okolí množstvo pekného jazdenia, a tak sme sa vybrali zmapovať tri trasy – náročnú, na ktorej sa v rámci zážitku dobrovoľne vytrápite, stredne ťažkú a ľahkú, ktorú zvládnu aj rodiny s deťmi. Všetky samozrejme nájdete zakreslené aj v priložených vyberateľných mapách.



 

Pedále sú jedným z troch hlavných kontaktných bodov človeka s bicyklom, a pritom sa im dostáva veľmi málo pozornosti a lásky. Dajte im vedieť, že vám na nich záleží s našim servisom SPD pedálov Shimano a nášľapných CrankBrothers Candy, po ktorých sa budú zase točiť ako nové.


 

To všetko, a samozrejme ešte oveľa viac nájdete v treťom Bikeri roku 2014. Ak sa vám poňho nechce každý mesiac chodiť do obchodu, predplaťte si ho za polovičnú cenu a ušetríte nielen na časopisoch, ale aj na benzíne/lístkoch na MHD/klbnom mazive.

Nech sa vám páči!

 

Aktuality

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Včera 14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

Včera 14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

Včera 11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

Včera 10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

Zavrieť reklamu