Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Šliapnite do pedálov s Proenzi®

Bratislava, 27.5.2014 – Rad výživových doplnkov na podporu kĺbov značky Proenzi® štartuje unikátnu Proenzi®  Cyklotour Slovakia. Z Košíc do Bratislavy bude bicyklovať pelotón, aby upozornil,  že pre dlhodobú radosť z pohybu je potrebná adekvátna starostlivosť o kĺby. „Kĺby sú zákerné v tom, že často nevieme, že sa v nich niečo zlé deje. Keď sa dostaví bolesť, môže byť už neskoro. Aj takouto aktivitou chceme upozorniť ľudí, aby mysleli na udržanie kĺbov v dobrom stave, najmä ak pravidelne športujú a pohyb im prináša potešenie,“ hovorí Radim Mládenek, riaditeľ Walmark Slovensko.
Biker

Pohyb je veľmi dôležitý na správnu funkciu kĺbov, najmä pre ľudí so sedavým zamestnaním. Paradoxom je, že niektoré športy môžu byť pre kĺby priveľkou záťažou a môžu im dokonca uškodiť. Pri cyklistike a behu sa však človek pohybuje relatívne prirodzene a tento pohyb je preto prospešný. Vhodnou stravou, výživovými doplnkami, rozumnou pohybovou aktivitou a odstránením prípadnej nadváhy si môže každý zabezpečiť dobré fungovanie kĺbov aj „na staré kolená“.
Proenzi®  Cyklotour Slovakia sa začína už 28. mája pred košickým Auparkom o pol šiestej popoludní. Bude to nultá etapa celého podujatia. Do pelotónu, ktorý absolvuje mestský okruh,  sa môže pridať každý. Samozrejmosťou sú aj podujatia pre širokú verejnosť s bohatým programom a súťažami. Štart zažijete aj so Štefanom Pčolom, majstrom sveta, majstrom Európy a 16 násobným majstrom Slovenska v cyklotriale.
Oficiálna cyklotour, ktorá pozostáva z celkových 493 kilometrov a jazdci v nej prekonajú 4076 výškových metrov, sa skladá zo 4 etáp. Počas nich sa môže zapojiť každý podľa svojich možností a schopností. Prvá etapa odštartuje 29. mája od košického Auparku o deviatej ráno. Vítaný je každý, či už na časť etapy, alebo celú tour. Prvý deň  trasa povedie cez Gelnicu, Švedlár a Spišskú Novú Ves až do Popradu. Druhá etapa sa začína v Poprade 30. mája o deviatej spred obchodného domu Max. Cyklisti budú pokračovať cez Tatranskú Štrbu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Párnicu, Terchovú až do Žiliny.  V sade SNP okolo 19-tej hodiny, môžete pelotón privítať a dozvedieť sa podrobnosti z trasy a rady pre fit kĺby.
Tretia etapa tour, štartuje 31. mája, opäť o deviatej ráno v Žiline a cez Považskú Bystricu pokračuje pelotón do Dubnice nad Váhom a Trenčína, aby deň zakončil už o 15.00 hod. v  Bike Parku Kálnica, kde bude pripravený bohatý program pre verejnosť. Záverečný deň, 1. júna, odštartujú cyklisti o ôsmej ráno z Nového Mesta nad Váhom od hypermarketu Tesco. Posledná etapa vedie cez Piešťany, Trnavu a Senec až do veľkého finále na bratislavskej Železnej studničke, cieľ by mali cyklisti dosiahnuť o 13:30.
Na Deň detí bude na Železnej studničke pre verejnosť v spolupráci s mestskou časťou Nové Mesto pripravený bohatý program podujatia Novomestský pedál. Všetko sa začína o 10-tej hodine pri dolnej stanici lanovky.
Pridajte sa k Proenzi®  Cyklotour Slovakia aj vy, alebo sa príďte pozrieť na sprievodný program. Spoločne šliapneme do pedálov za zdravšie kĺby.

Viac informácií o trase a možnosti pripojiť sa nájdete na www.proenzi.sk

O spoločnosti Wallmark

Walmark je najväčším výrobcom a distribútorom vitamínov, minerálnych látok a výživových doplnkov v strednej a vo východnej Európe. Má vedúce postavenie na trhu v Českej republike, na Slovensku, v Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku a dôležitú pozíciu zaujíma v Poľsku a v Pobaltí. Spoločnosť predáva širokú škálu výživových doplnkov a voľne predajných liečiv prostredníctvom svojej dobre zabehnutej  distribučnej siete.

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu