Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagan v 2. etape na Okolo Švajčiarska desiaty, triumf Durašeka

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v nedeľňajšej druhej etape na 79. ročníku pretekov Okolo Švajčiarska 10. miesto. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo deň predtým v časovke jednotlivcov na 5,1 km v okolí mesta Risch-Rotkreuz skončil na 4. priečke, v celkovom poradí figuruje na 5. pozícii. Lídrom klasifikácie je Holanďan Tom Dumoulin zo stajne Giant. Trať s dĺžkou 161,1 km (Risch-Rotkreuz - Risch-Rotkreuz) zvládol v nedeľu najlepšie Chorvát Kristijan Durašek (3:36:52 h), ktorý balíku súperov "nadelil" štyri sekundy. Desiaty Sagan za víťazom zaostal o 14 sekúnd. "Dnes bola ťažká etapa, vpredu prišli väčšinou vrchári. Pokúšal som sa byť vpredu, ale v poslednom kopci sa mi to nepodarilo, na vrchu som stratil asi 15 sekúnd a potom sa to do cieľa už nedobehlo, takže som prišiel na 10. mieste. Škoda, lebo som minul dosť veľa a síl energie na to, aby som bol vpredu, ale nič z toho. Nevadí, aspoň som si to skúsil a uvidíme zajtra," sprostredkoval Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel.Výsledky: 2. etapa (Risch-Rotkreuz - Risch-Rotkreuz 161,1 km): 1. Kristijan Durašek (Chorv./Lampre-Merida) 3:36:52 h, 2. Jacob Fuglsang (Dán./Astana Pro Team) +4 s, 3. Julian Arredondo (Kol./Trek Factory Racing), 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ), 5. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) 6. Simon Špilak (Slovin./Team Kaťuša) všetci rovnaký čas, ... 10. Peter SAGAN (SR/Tinkoff Saxo) +14. Celkové poradie po 2. etape: 1. Thomas Dumoulin (Hol./Team Giant-Alpecin) 3:42:37 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) +7 s, 3. Daniel Moreno (Šp./Orica GreenEdge) +11, 4. Jacob Fuglsang (Dán./Astana Pro Team) +14, 5. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +15.
Biker
Sagan v 2. etape na Okolo Švajčiarska desiaty, triumf Durašeka

https://youtu.be/_Ut_GDJZW64
https://youtu.be/_Ut_GDJZW64

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu