Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Contador jazdil so zlomeným kolesom

V priebežnom poradí je na ôsmom mieste. Zo štvorice najväčších favoritov zaostáva iba za Chrisom Froomom. Alberto Contador v utorok napriek problémom nič nestratil.
Biker
Contador jazdil so zlomeným kolesom

Dvojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador jazdil v utorňajšej etape záverečných dvadsaťpäť kilometrov so zlomeným zadným kolesom. V cieli etapy bol rád, že sa dokázal udržať v prvej skupine.

Na najväčších favoritov na celkové prvenstvo nestratil žiadne sekundy. „Usúdili sme, že by nebolo možné vymeniť bicykel. Pomohli mi moji fantastickí kolegovia, predovšetkým Peter Sagan, ktorý sa pre mňa obetoval,“ povedal.

Tridsaťdvaročný Contador je v priebežnej celkovej klasifikácii na ôsmom mieste. Zo štvorice veľkých favoritov zaostáva za Chrisom Froomom (Sky) o tridsaťšesť sekúnd.

Na obhajcu Vincenza Nibaliho (Astana) má náskok 1:02 min. A na Naira Quintanu (Movistar) dokonca 1:20 min.

Z víťazstava sa v utorok tešil Nemec Tony Martin, ktorý sa zároveň obliekol do žltého dresu lídra pretekov. Sagan skončil tretí. V šprinte pelotónu prehral s Johnom Degenkolbom.

Utorňajšia štvrtá etapa zo Seraing do Cambrai bola najdlhšia v tomto ročníku (223,5 km). Obsahovala dokopy 13,3 km úsekov s tzv. pavé, čiže kockami alebo mačacími hlavami.

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu