Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

6 najlepších bicyklov Trek v roku 2024

Americký gigant cyklistického priemyslu nespí na vavrínoch a každoročne prichádza s rôznymi novinkami a prevratnými technológiami. Čím sa vo svojej ponuke pýši v roku 2024?
Matúš Bušík
6 najlepších bicyklov Trek v roku 2024

Objavte prémiové bicykle značky Trek a najnovšie modelové rady pre rok 2024. Zamerali sme sa na obľúbené modely, ktoré sú výsledkom pokročilých inovácií a neustáleho zdokonaľovania v oblasti dizajnu a vývoja. Trek uvádza na trh modely, ktoré predstavujú špičku v aerodynamike, komforte, schopnosti prispôsobenia sa rôznym terénom a multifunkčnosti.

V tomto článku sa pozrieme na šesť špičkových modelov. Madone je určený pre nadšencov rýchlosti na ceste.

Domane je ideálny pre milovníkov dlhých vzdialeností.

Marlin, ako vstupná brána do sveta horských bicyklov.

Slash, pre špecialistov na enduro závody.

Fuel EX, ktorý reprezentuje trailovú všestrannosť a jedinečné jazdné vlastnosti.

Dual Sport je určený pre dobrodruhov, ktorí hľadajú univerzálny bicykel vhodný na cyklotrasy, do mesta aj ľahkého terénu.

Každý z týchto modelov je špeciálne navrhnutý tak, aby vyhovoval špecifickým potrebám cyklistov.

Pri výbere vhodného bicykla alebo elektrobicykla Trek vám ponúkame odborné poradenstvo v našom e-shope alebo v predajniach Najšport, ktoré nájdete v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej. Tešíme sa na vašu návštevu a radi vám pomôžeme.

Vybrali sme pre vás 6 bestsellerov z kolekcie Trek:

  1. Trek Marlin 6 (Gen3)
  2. Trek Fuel EX 7 (Gen 6)
  3. Trek Slash 8 (Gen 6)
  4. Trek Dual Sport 3 (Gen 5)
  5. Trek Domane SL 6 (Gen 4)
  6. Trek Madone SLR 9 (Gen 7)

1. Trek Marlin 6 (Gen3)

Trek Marlin 6 tretej generácie predstavuje ideálny úvod do sveta horskej cyklistiky.

Ako cenovo dostupná modelová rada, Trek Marlin zaručuje spoľahlivý výkon na trailoch a súčasne ponúka všestrannosť potrebnú pre každodenné používanie.

Vybavený je kvalitným rámom z Alpha Silver Aluminum a kvalitným 100 mm odpružením RockShox Judy, čo z neho robí odolný bicykel pripravený na výzvy prírodných ciest.

Komponenty ako kolesá a plášte Bontrager Kovee + XT3 Elite a prehadzovačka Shimano CUES U6000 GS zaisťujú, že Marlin je vynikajúcou voľbou pre začiatočníkov aj pokročilejších jazdcov, ktorí hľadajú spôsob, ako preskúmať akýkoľvek terén.

Hmotnosť bicykla dosahuje 14,5 kg pri veľkosti M, pričom celkový hmotnostný limit je 136 kg.

2. Trek Fuel EX 7 (Gen 6)

Trek Fuel EX 7 šiestej generácie je definíciou všestrannosti medzi trailovými celoodpruženými bicyklami. Udržuje si svoju pozíciu na trhu vďaka ideálnemu spojeniu odolnosti na technických trailoch a efektívnosti v stúpaniach.

Modelová rada Trek Fuel EX je vynikajúca voľba pre jazdcov, ktorí hľadajú „jeden bicykel pre všetko“. Vylepšenia v odpružení a geometrii ešte viac umocňujú jeho všestrannosť a výkon.

Bicykel je vybavený robustným hliníkovým rámom Alpha Platinum, prednou odpruženou vidlicou RockShox 35 Gold RL s možnosťou zdvihu až 150 mm a tlmičom Fox Performance Float EVOL, ktoré zaisťujú výnimočnú kontrolu na zložitých tratiach.

Kvalitné kolesá Bontrager Line Comp 30 a plášte Bontrager XR5 Team Issue zabezpečujú spoľahlivé ovládanie na akomkoľvek povrchu.

Pohon Shimano SLX M8100 s 12 prevodmi garantuje plynulé a presné radenie.

Hmotnosť bicykla je 15,97 kg (veľkosť M), s maximálnym hmotnostným limitom 136 kg.

3. Trek Slash 8 (Gen 6)

Model Trek Slash 8 šiestej generácie je špeciálne navrhnutý pre enduro preteky a technicky náročné traily. Predstavuje vrchol v segmente enduro bicyklov.

Modelová rada Trek Slash je známa svojim pokročilým odpružením, agresívnou geometriou a odolnými komponentami, čo umožňuje zvládnuť aj tie najťažšie traily.

Bicykel stojí na platforme s vysoko umiestneným čapom a maximálnym zdvihom prednej vidlice Fox Rhythm 36 Float EVOL, ktorá dosahuje až 170 mm. Vďaka tomu poskytuje pohodlie a dostatočnú trakciu pri strmých stúpaniach a zároveň zaisťuje dokonalú stabilitu počas strmých zjazdov.

Kvalitné kolesá Bontrager TLR + XR5 Team Issue, prehadzovačka Shimano XT M8100 a hydraulické brzdy Shimano M6120 RT66 doplňujú základnú výbavu tohto modelu.

Hmotnosť bicykla činí 16,5 kg pri veľkosti M, pričom maximálny hmotnostný limit je stanovený na 136 kg.

4. Trek Dual Sport 3 (Gen 5)

Model Trek Dual Sport 3 piatej generácie sa prezentuje ako ideálny hybridný bicykel pre dobrodruhov, ktorí túžia po aktívnom, pohybe na rôznych povrchoch.

Modelová rada Trek Dual Sport je špeciálne navrhnutá pre jazdcov, ktorí hľadajú kvalitný dopravný prostriedok na hladké cesty aj náročnejšie spevnené poľné a lesné cestičky. Je to ideálny spoločník pre tých, ktorí chcú objavovať nové trasy a cyklochodníky.

Dual Sport 3 je vybavený odolným rámom Alpha Gold Aluminum s vnútorným vedením káblov a vysoko kvalitnou karbónovou vidlicou Dual Sport Carbon, ThruSkew, ktorá zaručuje vynikajúcu ovládateľnosť.

K pohodlnému pohybu prispievajú aj plášte Bontrager GR0 Elite a ráfiky Kovee, pripravené na náročné podmienky.

Bezproblémové radenie zabezpečuje prehadzovačka Shimano CUES U6000, podporená radom špičkových komponentov od Bontrageru a Shimana.

Hmotnosť bicykla je 12,05 kg vo veľkosti M, s celkovým hmotnostným limitom do 136 kg.

5. Trek Domane SL 6 (Gen 4)

Model Trek Domane SL 6 štvrtej generácie osloví milovníkov dlhých vzdialeností na ceste.

Modelová rada Trek Domane je známa svojou rýchlosťou, vytrvalosťou, komfortom, stabilitou a adaptabilitou.

Vďaka technológii IsoSpeed, ktorá znižuje únavu jazdca absorbovaním nárazov a vibrácií z cesty, Domane vyniká ako ideálny partner pre dlhé a náročné jazdy. Tento model pokračuje v tradícii vylepšovaním použitých materiálov a geometrie rámu, čo umožňuje dlhotrvajúcu vytrvalosť bez znižovania výkonu.

Bicykel sa pýši ľahkým karbónovým rámom OCLV Série 500 a kompaktným elektronickým radením Shimano Ultegra R8150 Di2, čo zaisťuje plynulé a presné radenie.

Nechýbajú ani kvalitné kolesá Bontrager Aeolus Pro 37 a hydraulické kotúčové brzdy Shimano Ultegra CL800, ktoré poskytujú výnimočnú kontrolu a brzdný výkon za všetkých podmienok.

Hmotnosť bicykla je 8,26 kg pri veľkosti 56, pričom celkový hmotnostný limit je 125 kg.

6. Trek Madone SLR 9 (Gen 7)

Model Trek Madone SLR 9 Gen 7 z roku 2024 sa prezentuje ako suverén v oblasti rýchlosti a aerodynamiky medzi cestnými bicyklami určenými pre pretekárov.

Tento špičkový model Trek Madone prináša nové inovácie, ako je systém na zníženie odporu vzduchu Iso Flow a optimalizovaný tvar trubiek KVF, ktoré zvyšujú jeho rýchlostné schopnosti. Trek Madone SLR 9 je vybavený prvotriednou karbónovou konštrukciou OCLV Carbon série 800 a skrytým vedením káblov, čo zaisťuje čistý a aerodynamický dizajn.

Kompletuje ho výbava s kolesami Bontrager Aeolus RSL, hydraulickými brzdami Shimano MT 900 a vrcholným elektronickým pohonom, prehadzovačkou a radením Shimano Dura-Ace R9250 Di2 s 12 rýchlosťami.

Hmotnosť bicykla dosahuje 7,1 kg pri veľkosti 54 a jeho maximálny hmotnostný limit je stanovený na 125 kg. Trek Madone SLR 9 je ideálnou voľbou pre cyklistov, ktorí majú ambície dominovať na pretekárskych cestách.

Keď sa pozrieme na najnovšie modely bicyklov Trek pre rok 2024, jasne vidíme, že každý kus je vrcholom špičkovej kvality a inovácie. Či už hovoríme o aerodynamickom Madone, robustnom Fuel EX, alebo všestrannom Dual Sport, Trek opäť dokazuje, že vie vyrobiť bicykel pre každého jazdca. Tieto bicykle nie sú len prostriedkom na prepravu – sú to skvosty moderného inžinierstva, ktoré posúvajú cyklistiku dopredu.

Treku sa opäť podarilo spojiť vysokú funkčnosť s nadčasovým dizajnom, a preto každý ich model stojí za zváženie.

www.najsport.sk

Aktuality

10:22 Michael Kolář: Preteky ma už netrápia. Jazdím pre radosť, baví ma zdokonaľovať sa.

Manažér slovenského enduro tímu OKOEVERYWHERE a bývalý profesionálny cestný cyklista chce odovzdať svoje skúsenosti svojim zverencom a mladšej generácii.

09:30 Demi Vollering vyhrala dve zo štyroch etáp aj celkovú klasifikáciu pretekov Okolo Burgosu.

27-ročná Holanďanka pokračuje v skvelých výkonoch a po víťazstve celkového hodnotenia pretekov Vuelta España Femenina a Okolo Baskicka, si pripísala ďalšiu výhru na pretekoch Okolo Burgosu.

09:16 Sam Bennett vyhral štyri etapy aj celkové hodnotenie na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Okrem dvoch víťazstiev bol Bennett raz druhý a raz tretí. Na druhom mieste skončil celkovo len 22-ročný Francúz Paul Penhoët a tretí bol o rok starší Belgičan Jenno Berckmoes.

08:58 Na Giro d’Italia je dnes deň voľna. Pogačar vedie tak suverénne, že zvyšok Gira môže ísť už len ako tréning na Tour.

V celkovej klasifikácii sú priebežne na druhom a treťom mieste Geraint Thomas a Dani Martínez so stratou necelých sedem minút, takže Pogačarovi už fakticky stačí prísť v bezpečí do Ríma.

Včera 17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

Zavrieť reklamu