Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rozhovor: Pred dvoma rokmi sa začala písať druhá etapa Kaktus Bike, ktorý má nového majiteľa. Akým smerom sa Kaktus vydá?

Slovenská sieť cykloobchodov Kaktus Bike neustále rastie. Za posledné dva roky expandovala mimo Bratislavy – do ďalších piatich slovenských miest. O čom bude jej 30. rok fungovania?
Matúš Bušík
Rozhovor: Pred dvoma rokmi sa začala písať druhá etapa Kaktus Bike, ktorý má nového majiteľa. Akým smerom sa Kaktus vydá?

Nielen o zmenách vo firme, ale aj o tom, čo ju v najbližších mesiacoch čaká, sme sa rozprávali s jej výkonným riaditeľom Tomášom Slebodníkom (TS) a obchodným manažérom, Vladimírom Sochom (VS).

V prvom rade blahoželám – Kaktus Bike tento rok oslávi 30 rokov svojho fungovania…  

TS: Ďakujeme. Je to tak, firma pôvodného majiteľa vznikla v roku 1994 v Bratislave. Jej chod môžeme rozdeliť na dve etapy, teraz sme práve v tej druhej. Pred dvoma rokmi ju totiž odkúpil nový investor Marián Fabián, zakladajúci partner spoločnosti Trivalans Management, ktorý po návrate z Českej republiky investoval do viacerých spoločností, jednou z nich bol práve Kaktus Bike. Počas posledných dvoch rokov nastala najväčšia expanzia firmy za hranice hlavného mesta – akvizíciami iných predajcov sme otvorili prevádzky v Košiciach, Žiline, Ružomberku, Starom Smokovci a v Prešove.

Ak by ste mali predstaviť Kaktus Bike človeku, ktorý o ňom nikdy nepočul, ako by ste postupovali?  

VS: Kaktus Bike je najväčší špecializovaný predajca bicyklov na Slovensku. Predávame kvalitné výrobky renomovaných značiek a spolupráce si starostlivo vyberáme. Okrem predaja tovaru našim zákazníkom ponúkame aj viacero dôležitých služieb, ako sú poradenstvo, servis alebo bikefitting. Poradíme pri výbere bicykla, príslušenstva a venujeme sa samozrejme aj záručnému a pozáručnému servisu.

S koľkými bicyklovými značkami momentálne spolupracujete?  

VS: Zákazníci si u nás môžu kúpiť bicykle od viac ako pätnástich kvalitných bicyklových značiek.

V čom vnímate výnimočnosť firmy? Aké výhody má oproti konkurencii?  

VS: Jej výnimočnosť spočíva práve v tom, že pôsobíme v rámci celého Slovenska a sme k ľuďom blízko. Výhodou je aj široké portfólio značiek a produktov, z ktorého si u nás vyberie naozaj každý. Sme tím profesionálov, ktorí sú zároveň nadšenci cyklistiky, a tak vieme zákazníkovi poskytnúť rady na základe vlastných skúseností.

TS: Áno, sme nadšenci cyklistiky a máme aj biznisové pozadie. To vnímam z obchodného hľadiska ako výhodu oproti konkurencii. Navyše, so vstupom nového majiteľa do firmy došlo k veľkým investíciám do celkového rebrandingu a k zmene komunikácie. Vytvorili sme nový web, ktorý je rýchly, kvalitný a krajší. Nastavili sme nové interné procesy, ktoré urýchľujú komunikáciu so zákazníkom a skvalitňujú naše služby.

Nadšenci cyklistiky – to znamená, že sa bicyklujete aj vo voľnom čase?  

VS: Neviem, či to môžem nazvať voľným časom. (smiech) Ale keď nie som v práci, tak áno, rád trávim čas na bicykli. Venujem sa buď cestnej cyklistike, alebo jazdím na graveli. Bicykel je jedno z mojich najväčších hobby.

TS: Ja sa teraz bicyklujem menej, lebo som po operácii platničky. Nie som profesionálny cyklista, ale drvivá väčšina nášho tímu sú cyklisti a bývalí pretekári.

Počas posledných dvoch rokov ste vyšli za hranice Bratislavy. Láka vás expanzia aj za hranice krajiny?  

VS: Áno. Plánujeme sa rozšíriť aj do okolitých krajín.

TS: V najbližších týždňoch spúšťame e-shop pre Českú republiku. Ak sa podarí, chceli by sme získať aj akvizíciu u našich susedov a podobným spôsobom preniknúť do ďalších krajín v strednej Európe. To nám ale ukážu čas a vývoj situácie.

Ako vnímate súčasnosť a budúcnosť Kaktus Bike?  

TS: Je to rýchlo rastúca firma na momentálne turbulentnom trhu. V budúcnosti si ju predstavujem ako jedného z najväčších predajcov v oblasti cyklistiky v strednej Európe s kombinovaným online a kamenným predajom. Toto je vízia, ktorú máme.

Pridaj sa do Kaktus Bike
Kaktus Bike hľadá posily na letnú sezónu. Šikovní brigádnici, ktorí sa vyznajú v bicykloch a žijú nimi, nájdu viac informácií na www.kaktusbike.sk v sekcii Kariéra.  

Momentálne sa hovorí o klesajúcej krivke predajnosti bicyklov. Ako je to u vás?   

TS: Tým, že sme za posledné dva roky expandovali, vnímame zatiaľ opačný trend. Podporujeme ho ale zlepšovaním marketingu, zákazníckej podpory a efektivity vo vnútri firmy, ako aj rozširovaním sortimentu. Aj vďaka tomu sa nám darí. Pri medziročnom porovnaní januára a februára máme tento rok 60 % nárast predaja bicyklov.

Môžu za stúpajúci nárast aj pekné počasie a prichádzajúca jar?  

VS: Áno. Podľa meteorologických meraní patril tento február k najteplejším. Cítili sme to aj v predajni. Zaznamenali sme zvýšenú návštevnosť, hýbalo sa tu dosť veľa ľudí, ktorí mali záujem o bicykle. Viac sa toho ukáže v marci, ale aj na ten sme poriadne pripravení.

Čo je vašou prioritou do roku 2024?  

VS: Splniť stanovený rozpočet a, čo by bolo ideálne, ho aj prekročiť.

TS: Čaká nás niekoľko noviniek. Napríklad budeme ponuku rozširovať o prémiové doručenie kompletne poskladaného a na mieru nastaveného bicykla, ktorý bude pripravený na jazdu. Dokončujeme prípravy našej privátnej značky príslušenstva k bicyklom, ako sú svetlá, tašky na bicykel, drobné náradie, multikľúče atď.

Staneme sa jedinou kamennou sieťou predajní, ktorá bude ponúkať nové elektrobicykle a elektrické mestské mopedy značky Babetta. V najbližších týždňoch rozšírime aj ponuku doručovania pomocou služby Wolt, vďaka ktorej zabezpečíme doručenie tovaru zákazníkom do dvoch hodín od objednania.

Čiže si cez Wolt budeme môcť vyklikať bicykel?  

TS: Nie. Pôjde len o príslušenstvo ako cyklodoplnky, komponenty, oblečenie a výbavu. Služba môže byť praktická napríklad vtedy, keď dostanete defekt a nemá vám kto v tej chvíli pomôcť, alebo keď nemáte počas práce čas odbehnúť do predajne a potrebujete tovar ešte v ten deň.

A ako sa v Kaktus Bike staráte o vytváranie a prehlbovanie vzťahov s cyklistickou komunitou?  

TS: Už sme takí veľkí, že interne vo firme by sme sa mohli nazvať komunitou. No v každom meste, v ktorom pôsobíme, podporujeme lokálnych jazdcov a lokálne cyklistické eventy. Minulý rok sme v Košiciach začali s komunitnými jazdami spolu s našimi zákazníkmi. Tento rok v nich chceme pokračovať a rozšíriť ich do ďalších miest. Chceme pripravovať aj viacdňové cyklovýlety. Už tento rok budete môcť vidieť jazdcov v dresoch Kaktus Bike Teamu na pretekoch v takmer všetkých cyklistických disciplínach aj vekových kategóriách.

Podpora veľkých podujatí
Kaktus Bike pravidelne podporuje podujatia väčšieho rozmeru. Aj tento rok bude partnerom cyklomaratónu X-BIONIC® SPHERE – JASNÁ. V spolupráci s Bikerom Kaktus Bike aj tento rok pripravuje obľúbený Kaktus Bike Bratislavský MTB Maratón, ktorý sa pravidelne každý rok v septembri koná v Bratislave. Tento rok príde prvýkrát na BikeFest do Kálnice a prinesie so sebou na testovacie bicykle značky Yeti a Rocky Mountain.  

Viac informácií o značke Kaktus Bike sa dozviete na webovej stránke kaktusbike.sk, ale aj na Facebooku, Instagrame a na YouTube.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu