Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar vyhral preteky Okolo Katalánska najväčším rozdielom za posledných 41 rokov

Pogačar mal v celkovej klasifikácii náskok 3:41 minúty pred druhým Mikelom Landom. Slovinec vyhral dokopy štyri etapy a svoju dominanciu v Katalánsku zavŕšil víťazstvom poslednej etapy v hromadnom šprinte.
Martin Sarvaš
Tadej Pogačar víťazí v poslednej etape Okolo Katalánska 2024. Foto: Volta Ciclista a Catalunya, A.E.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) potvrdil svoju dominanciu na etapových pretekoch Okolo Katalánska víťazstvom poslednej etapy, ktorá sa končila šprintom skupiny 23 pretekárov. Na druhom mieste skončil Dorian Godon (Decathlon AG2R La Mondiale) a tretí finišoval Guillaume Martin (Cofidis).

Pogačar tak vyhral v Katalánsku celkovo štyri etapy, raz bol druhý a stal sa víťazom celkovej klasifikácie najväčším rozdielom za posledných 41 rokov.

V celkovom hodnotení mal náskok 3:41 minúty pred druhým Mikelom Landom (Soudal-QuickStep a na treťom mieste skončil po skvelých výkonoch Egan Bernal (Ineos Grenadiers) so stratou 5:03 min a po prvýkrát od roku 2021 sa postavil na pódium etapových pretekov WorldTour.

„Som veľmi šťastný, že som vyhral. Nebol to pôvodný plán. Dnes sme skúšali ísť s Marcom Solerom,“ povedal Pogačar po etape. „Išiel v prvom kole v stúpaní. Odviedol super dobrú prácu. Snažil som sa sledovať jazdcov predomnou a zostať vpredu.“

„João Almeida nasadil dobré tempo v stúpaní a boli sme vpredu malá skupina. V poslednom malom stúpaní dobre zaútočil a takmer prišiel do cieľa. Prial by som si, aby sa mu to podarilo dotiahnuť až do cieľa, ale teším sa, že sa mi podarilo vyhrať,“ dodal Pogačar.

Záverečný šprint:

Výsledky 7. etapy Okolo Katalánska 2024

Výsledky celkovej klasifikácie Okolo Katalánska 2024

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu