Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ako vyraziť na cesty s bajkom? Zabudnite na nosič!

Výlet alebo dovolenka naplánovaná a zvažujete, či bicykel brať alebo si prenajať na mieste. Večná preddovolenková dilema, ktorú sa snažíte rozlúsknuť takmer každý rok. Okrem nosiča však existuje aj iné riešenie. S týmto fešákom na slovo kompromis okamžite zabudneš.
Matúš Bušík
Ako vyraziť na cesty s bajkom? Zabudnite na nosič!

Spôsobov ako dnes prevážať bicykle je naozaj nespočetné množstvo. Každý biker však rozhodne preferuje možnosť, pri ktorej nemusí odmontovať predné koleso, ktoré mu len nedávno správne nastavili v servise.

Preto prvou voľbou, po ktorej bikeri siahajú je nosič. Ten má ale okrem vysokej ceny množstvo ďalších nevýhod ako namáhavé dvíhanie bicykla, riziko poškodenia auta, vyššia spotreba paliva a v neposlednom rade nulová ochrana bicykla pred dažďom.

Viete čo potrebujete?

Akčné víkendové výlety s priateľmi a rodinou, dostatok miesta pre psov a športové vybavenie. Toto všetko dokáže poskytnúť iba správne zvolený typ vozidla k vášmu životnému štýlu.

Praktickosť je totiž IN viac ako kedykoľvek predtým. Ak ste človek s množstvom záľub a potrieb, coupé, hatchbag či sedan tou pravou voľbou nebudú.

Kľúčom je variabilita

 

Aby ste mohli svoj bajk s batožinou pohodlne prepraviť, potrebujete vozidlo s modifikovateľným úložným priestorom.

S novým Ford Tourneo Courier sa môžete kedykoľvek rozhodnúť, či zaplníte dve sedadlá alebo päť. Pri tom ale úplne pohodlne naložíte všetky potrebné veci na predĺžený víkend, vrátane vášho bicykla bez demontáže.

Tento model je dokonalým spojením multifunkčného vozidla a štýlového SUV.

Na veľkosti záleží

 

Kapacita a rozmery úložného priestoru sú pri preprave bicykla kľúčové. Nový Tourneo Courier pri obsadení piatich sedadiel ponúka 570 litrov úložného priestoru. Pri dvoch sedadlách viete rozšíriť úložný priestor až na 1198 litrov a až 2162 litrov ak rátame priestor po strop.

V prípade nepriaznivého počasia vám veľké zadné dvere poskytnú pri nakladaní bicykla a ostatnej batožiny dokonalý prístrešok.

Celý interiér je navrhnutý tak, aby vyhovoval dobrodružstvám v prírode.

Sedadlá sú čiastočne čalúnené mäkkou technickou tkaninou, ktorá sa ľahko čistí, neovplyvňuje ju mokré oblečenie a v zime nie je studená na dotyk.

Toto vozidlo má navyše plnú konektivitu takže si cestou na dovolenku pokojne skrátite čas hudbou či počúvaním obľúbených podcastov.

Navigácia a mnoho ďalších funkcií vám uľahčia bezpečný príchod do vášho cieľa.

4 dôvody prečo myslieť na prepravu bicykla už pri výmene auta

 

  • Dvíhanie bicykla nie je žiadna sranda, navyše ako ho musíte zdvihnúť nad úroveň ramien. Ak zvolíte strešný nosič, zaručene si k cyklistike dáte rovno aj fitko.
  • Nakoľko vozidlo s bicyklami na streche alebo kufri musí kvôli odporu vzduchu vynaložiť väčší výkon, zvyšuje sa aj spotreba paliva.
  • Do áut s väčším kufrom sa bicykel zmestí len po odmontovaní kolesa. Nasádzanie späť je otázkou zručnosti a presnosti. Do nového Tourneo Courier zmestíte bajk s prehľadom aj bez demontáže a navyše nemusíte riskovať, že sa z oddychovej bajkovačky stane nervózne zastavovanie každých 5 minút, kvôli nepresne nastavenému kolesu.
  • Spokojne ste naložili batožinu, upevnili bicykel na zadné dvere kufra a ste pripravený vyraziť. Pri zistení, že ste zabudli na jeden kufor, si už ale dvakrát premyslíte, či sa vám viac oplatí opäť skladať bicykel z nosiča, aby ste mohli kufor znova otvoriť, alebo šupnúť zabudnutú batožinu spolucestujúcemu pod nohy.

Ak sa vám zdá model Tourneo Courier pre vás stále malý, Ford prišiel s úplne novým modelom Tourneo Custom. S týmto 9 miestnym, plne modifikovateľným fešákom vezmete na dovolenku nielen rodinu, ale aj priateľov.

Ak by vás náhodou vaša partia omrzela, v tomto modeli sa navyše aj pohodlne vyspíte.

Výmena resp. voľba auta môže byť preto častokrát tým najefektívnejším riešením nie len pre vašu batožinu, ale aj zachovanie dobrých rodinných vzťahov.

Viac informácií o týchto modeloch nájdete na summitmotorsba.sk.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu