Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral na Svetovom pohári v Hoogerheide už dvanáste cyklokrosové preteky v sezóne

29-ročný Holanďan si tentokrát počkal až do predposledného kola, v ktorom predviedol víťazný útok a vytvoril si dostatočný náskok pred skupinou prenasledovateľov.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral na Svetovom pohári v Hoogerheide už dvanáste cyklokrosové preteky v sezóne

Foto: UCI Cyclocross

Mathieu van der Poel si pripísal svoje dvanáste víťazstvo v cyklokrosovej sezóne 2023/24 na pretekoch Svetového pohára v holandskom Hoogerheide, kde vlani získal titul majstra sveta v napínavom dueli s Woutom van Aertom.

Hoogerheide bolo šťastným miestom aj pre 17-ročnú slovenskú pretekárku Viktóriu Chladoňovú, ktorá zvíťazila v kategórii junioriek a stala sa prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala Svetový pohár v cyklokrose.

Na rozdiel od predošlých pretekov, Van der Poel nezaútočil v prvej polovici pretekov, ale takticky čakal až na záverečné okruhy a viezol sa vo vedúcej skupine s ďalšími šiestimi pretekármi.

29-ročný Holanďan zrýchlil v ôsmom kole z deviatich a aj keď sa mladý belgický talent Thibau Nys snažil udržať tempo s majstrom sveta, pri vstupe do posledného kola mal Van der Poel už 8-sekundový náskok.

Nys v poslednom kole spadol a pripojil sa opäť k skupine prenasledovateľov. V súboji o druhé miesto bol najrýchlejší Joris Nieuwenhuis, ktorý finišoval pred Pimom Ronhaarom a Thibau Nysom.

„Cítil som sa podobne ako včera. Bolo to fajn, ale bolo to trochu iné,“ povedal po pretekoch Van der Poel, ktorý v predošlý deň vyhral preteky pohára X2O Trofee v belgickom Hamme.

„Cítim sa dobre, ale po tom, ako zaútočím, už nie som taký čerstvý ako to bolo na predošlých pretekoch. Je to normálne, v skutočnosti je to dobrý signál, pretože viem, že som dostatočne trénoval,“ vysvetlil Van der Poel.

„Doteraz to bolo tiež iné v tom, že som mával len jedny preteky za víkend. Ako som povedal, cítim sa dobre, len si potrebujem trochu oddýchnuť a dúfam, že budúci víkend budem mať najlepšie nohy z celej sezóny,“ dodal Mathieu van der Poel, pre ktorého bude vrcholom cyklokrosovej sezóny obhajoba dúhového dresu majstra sveta v českom Tábore.

Na piatom mieste prešiel cieľom Eli Iserbyt, ktorý sa však stal víťazom celkového hodnotenia série Svetového pohára v cyklokrose v sezóne 2023/24.

Cyklokrosový program a výsledky Mathieu van der Poela, Tom Pidcocka a Wouta van Aerta v sezóne 2023/24

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu