Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Dokument Chasing Glory mapuje Saganovu cestu za olympijskou medailou a premiéru bude mať už zajtra na Eurosporte

Pilotná časť dokumentárneho seriálu Chasing Glory bude mať premiéru zajtra - 24. januára o 22 hod. na stanici Eurosport.
Matúš Bušík
Dokument Chasing Glory mapuje Saganovu cestu za olympijskou medailou a premiéru bude mať už zajtra na Eurosporte

Peter Sagan na Majstrovstvách sveta v horskej cyklistike XCC 2023. Foto: Felipe Cano / Slovenský zväz cyklistiky

O posledné olympijské hry v Tokiu prišiel Peter Sagan kvôli zraneniu kolena. Tento rok v Paríži bude mať teda Peter Sagan príležitosť na zisk medaily znova po ôsmych rokoch, čím by zavŕšil svoju úspešnú kariéru.

Pri svojej tretej účasti pod piatimi kruhmi sa po druhýkrát  predstaví na horskom bicykli v disciplíne cross-country, ktorej sa opätovne začal venovať po ukončení minulej sezóny.

Jeho prípravu na najväčšiu športovú udalosť roka podrobne mapuje dokumentárny seriál Chasing Glory, ktorého prvá epizóda bude mať premiéru už zajtra na televíznej stanici Eurosport 1.

Rozsiahly rozhovor s Petrom Saganom si budete môcť prečítať aj v prvom tohtoročnom vydaní magazínu Cyklistika, ktorého predplatné si môžete kúpiť tu.

Peter Sagan sa radí nepochybne medzi najúspešnejších cyklistov v histórii. Na svojom konte má tri tituly majstra sveta, rekordných 7 zelených dresov z Tour de France a celkovo 121 víťazstiev, vrátane prestížnych klasikárskych podujatí Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Jediné, čo Petrovi v bohatej zbierke úspechov chýba je olympijská medaila. Pravdepodobne poslednú šancu dosiahnuť na tento cenný kov bude mať o chvíľu 34-ročný jazdec tento rok na olympiáde v Paríži.

Rovnako ako na poslednej olympiáde bude pretekať na horskom bicykli, na ktorom svoju úspešnú kariéru odštartoval.

„MTB bolo vždy mojou vášňou. Zúčastniť sa OH v Paríži na horskom bicykli je mojím snom už dlhšiu dobu. Bude to výzva,“ povedal Sagan v marci minulého roku pre Eurosport.

Práve táto televízna stanica v rámci svojho exkluzívneho olympijského obsahu k OH v Paríži odvysiela nový sedem dielny dokumentárny seriál Chasing Glory, ktorý okrem Saganovej cesty na olympiádu mapuje aj ďalších 5 svetoznámych športovcov za dosiahnutím ich cieľa – zlatou olympijskou medailou.

Dokument ponúkne pohľad nielen do Saganovho súkromia, ale predovšetkým poodkryje priebeh jeho prípravy na najväčšiu športovú akciu v tomto roku.

Scott Young z WBD sa k projektu vyjadril: „Chceme rozprávať príbeh olympijských hier prostredníctvom autentických a uveriteľných príbehov športovcov, ktorí sa pripravujú na OH v Paríži. Chceme tieto príbehy dostať k fanúšikom. Chceme byť v centre diania a pri všetkých výkonoch.“

Okrem Petra Sagana sa dokument zameria na nórskeho držiteľa svetového rekordu v behu na 400 metrov cez prekážky Karstena Warholma, prvú a zatiaľ jedinú olympijskú víťazku v športovom lezení Janju Garnbretovú zo Slovinska, britskú šprintérku Dinu Asher-Smithovú, talentovanú surferku Vahine Fierrovú z Tahiti a Holanďana Menno Van Gorpa, trojnásobného majstra sveta v breakdance, disciplíne ktorá sa na OH predstaví vôbec po prvýkrát.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu