Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bicykle Eddy Merckx sú po troch rokoch opäť v predaji

Belgická značka bicyklov Eddy Merckx je späť a svoj návrat ohlásila vo veľkom štýle. Na počesť uvedenia na trh bude k dispozícii limitovaná edícia karbónových bicyklov "Retrosonic", ktorá je poctou legendárnemu cyklistickému tímu Panasonic, za ktorý Eddy pretekal v 80-tych rokoch.
Matúš Bušík
Bicykle Eddy Merckx sú po troch rokoch opäť v predaji

„Dnešný deň je skvelý pre Eddy Merckx Bikes a tým aj pre belgický cyklistický priemysel.“ Takto nadšene začínal svoj prejav Jochim Aerts, generálny riaditeľ Belgian Cycling Factory.

„S týmto novým impulzom chceme upevniť miesto Eddy Merckx Bikes v top triede cestných a gravel bicyklov a udržať si ho z dlhodobého hľadiska,“ načrtol ďalej víziu značky.

Cesta a gravel

Portfólio bicyklov je široké a v ponuke značky sa nachádza niekoľko špecifických typov. Na cestu sú určené dva modely a síce 525 a Mendrisio.

525 je čistokrvný pretekársky bicykel a Mendrisio je zas určený na dlhé jazdy a stúpania, pri ktorých je dôležité pohodlie.

Gravel bicykel má označenie Strasbourg a je dostupný v prevedení z rôznych materiálov. V ponuke nájdete karbónovú verziu, ale aj hliníkový, či oceľový rám.

Rovnako tak všestranný bicykel Pévèle, ktorý je určený na použitie na ceste, ale aj v ľahkom teréne.

„Všetky bicykle sú navrhnuté a montované v Belgicku a sme na to hrdí. Pretože lakovanie robíme sami, majú zákazníci možnosť personalizovať svoj bicykel a to ďaleko za rámec bežných možností. Ako bonus v rámci opätovného spustenia predaja, za to nebude v budúcom roku účtovaný žiadny príplatok,“ hovorí Aerts.

Svoj potenciálny budúci bicykel si môžete navrhnúť na webovej stránke Eddymerckx bikes.

Špeciálna edícia Retrosonic

Na počesť opätovného spustenia výroby a predaja, predstavila značka Eddy Merckx Bikes limitovanú edíciu karbónových bicyklov „Retrosonic.“

„Retrosonic“ je poctou legendárnemu cyklistickému tímu Panasonic, v ktorom jazdil Eddy v 80-tych rokoch.

Jazdci ako napr Eric Vanderaerden, Phil Anderson a Eddy Planckaert boli mimoriadne úspešní v klasikách a rovnako tak počas podujatí Grand Tour.

Vrcholom sú zelené dresy na Tour De France a víťazstvo v Roubaix.

Prostredníctvom súčasnej interpretácie výrazného laku na karbónových bicykloch Merckx, spája značka minulosť s prítomnosťou.

Bicykle budú k dispozícii od 24. februára, čo je termín prvých klasikárskych pretekov na mačacích hlavách.

Luc Doucé, dizajnér v Eddy Merckx, vysvetľuje, ako tento koncept vznikol: „Počas prvých náčrtov, už bolo jasné, že realistické zobrazenie bude fungovať veľmi dobre. Samozrejme, nejaké zmeny boli nevyhnutné, pretože rám našich karbónových bicyklov je jednoducho iný než oceľový rám pôvodného bicykla Corsa.“

Počas roku 2024 môžeme očakávať ďalšie tri modely Eddy Merckx bikes. Budú zahŕňať športové elektrobicykle, ale aj ďalšie rozšírenie výkonnostného segmentu.

Taktiež sa zameriame na ďalšiu spoluprácu s tímom UCI ProTour Team Flanders – Baloise.

Distribútorom tejto značky na Slovensku a v Česku je spoločnosť Zookee, ktorá postupne na našom území buduje dealerskú sieť týchto bicyklov.

Bicykle Eddy Merckx nájdete na ich webovej stránke.

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu