Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral už desiate cyklokrosové preteky za sebou

28-ročný Holanďan vyhral preteky Svetového pohára v Zonhovene, druhý skončil Joris Nieuwenhuis a tretí finišoval Laurens Sweeck.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral už desiate cyklokrosové preteky za sebou

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) dosiahol už svoje desiate víťazstvo za sebou v cyklokrosovej sezóne 2023/24, keď na technickej trati pretekov Svetového pohára v  Zonhovene vyhral po ďalšom skvelom výkone.

Van der Poel sa držal v prvej polovici pretekov vo vedúcej skupine a v štvrtom kole zaútočil, ihneď si vytvoril náskok a až do konca pretekov (celkovo osem kôl) išiel na čele osamote až do cieľa.

Za lídrom sa vytvorila skupina prenasledovateľov – Pim Ronhaar, Joris Nieuwenhuis (obaja Trek-Baloise Lions) a Laurens Sweeck (Crelan – Corendon), ktorí bojovali o zvyšné pódiové priečky.

Nieuwenhuis zrýchlil v úplnom závere posledného kola, vďaka čomu si vybojoval druhé miesto a tretí skončil Laurens Sweeck.

Pozrite si tiež

„Som veľmi spokojný, ako vyšla táto časť cyklokrosovej sezóny. Ale tiež sa teším, že teraz pôjdem do Španielska a môžem pokračovať v tréningoch,“ povedal Van der Poel v rozhovore po pretekoch.

„Vždy sa teším z víťazstva, cítil som sa celkom dobre, ale ako som povedal, už sa teším, že pôjdem trénovať do tepla,“ dodal Mathieu van der Poel.

Pôvodne mal v Zonhovene štartovať aj Tom Pidcock, ale pre chorobu sa pretekov nezúčastnil. V Zonhovene chýbal na štarte aj Wout van Aert, ktorý sa rozhodol, že sa bude radšej sústrediť na tréningy a prípravu na jarné klasiky na cestnom bicykli.

Mathieu van der Poel sa stretne s Van Aertom a Pidcockom už len na jedných cyklokrosovcých pretekoch – na Svetovom pohári v španielskom Benidorme 21. januára.

Van der Poel bude potom pokračovať aj naďalej v cyklokrosových pretekoch a sezónu ukončí na Majstrovstvách sveta v českom Tábore, ktoré sa uskutočnia 4. februára.

Výsledky pretekov Svetového pohára v cyklokrose, Zonhoven 2024

Cyklokrosový program a výsledky Mathieu van der Poela, Tom Pidcocka a Wouta van Aerta v sezóne 2023/24

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu