Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nezastaviteľný Mathieu van der Poel začal nový rok ôsmim cyklokrosovým víťazstvom za sebou

Van der Poel vyhral preteky cyklokrosového pohára X2O Trofee na náročnej blatovej trati v belgickom Baale. Na druhom mieste skončil Wout van Aert a tretí finišoval Pim Ronhaar.
Martin Sarvaš
Nezastaviteľný Mathieu van der Poel začal nový rok ôsmim cyklokrosovým víťazstvom za sebou

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) sa nenechal rozptýliť nedávnym incidentom s nevychovanými fanúšikmi a na náročnej blatovej trati v belgickom Baale si pripísal už ôsme víťazstvo za sebou v cyklokrosovej sezóne 2023/24.

Wout van Aert, ktorý po prvýkrát pretekal v novom drese premenovaného tímu Visma – Lease a Bike skončil na druhom mieste a tretí prešiel cieľom len 22-ročný Holanďan Pim Ronhaar (Baloise – Trek Lions).

Van der Poel išiel od úvodu vo vysokom tempe a jediní jazdci, ktorí s ním aspoň chvíľu dokázali udržať tempo boli Van Aert a Ronhaar.

Pozrite si tiež

Už v druhom kole však Van der Poel využil svoje technické schopnosti a podarilo sa mu vytvoriť si náskok v sekcii hlbokého blata.

Ronhaar postupne strácal kontakt s Van Aertom, ktorý v predposlednom kole strácal vyše minúty na vedúceho Van der Poela.

Mathieu van der Poel si držal stabilné tempo a od druhého kola išiel osamote na čele až do cieľa. 28-ročný Holanďan mal dokonca svoje najrýchlejšie kolo v strede pretekov až o 19 sekúnd rýchlejšie ako najrýchlejšie kolo Van Aerta.

Wout van Aert prišiel do cieľa druhý so stratou 1:55 min a tretí finišoval Pim Ronhaar, ktorý zaostal za víťazom o 2:44 min.

V Baale pretekal aj Tom Pidcock, ktorý pôvodne tieto preteky nemal v programe. Štartoval však zo stredu štartového poľa a musel sa prebojovať cez mnohých jazdcov, čo sa mu úspešne darilo a dostal sa do skupiny prenasledovateľov za trojicou na čele.

Pidcock však v záverečných dvoch kolách výrazne zaostal a nakoniec skončil na 12. mieste so stratou cez päť minút na Van der Poela.

„Veľká trojka“ Mathieu van der Poel, Tom Pidcock a Wout van Aert sa stretnú na cyklokrosových pretekoch v prebiehajúcej sezóne ešte trikrát – na pretekoch X2O Koksijde (4. januára) a na pretekoch Svetového pohára v Zonhovene (7. januára) a v Benidorme (21. januára).

Výsledky pretekov X2O Trofee Baal – GP Sven Nys 2024

Cyklokrosový program a výsledky Mathieu van der Poela, Tom Pidcocka a Wouta van Aerta v sezóne 2023/24

Aktuality

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Včera 12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

Zavrieť reklamu