Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

S autokamerou Nextbase sa na ceste budete cítiť bezpečnejšie

Autokamery sú v súčasnosti čoraz populárnejšie a vďačia tomu najmä svojej praktickosti. Nextbase vyrába špičkové kamery s množstvom funkcií.
Matúš Bušík
S autokamerou Nextbase sa na ceste budete cítiť bezpečnejšie

Palubné kamery nepretržite sledujúce situáciu pred idúcim vozidlom patria dnes k jednému z najžiadanejších autodoplnkov. Niet sa čomu diviť – áut jazdí stále viac, doprava hustne a vodiči často nie sú dostatočne pozorní a ohľaduplní. A tak bohužiaľ pribúda aj nehôd.

Záznam z palubnej kamery pritom slúži ako jasný dôkaz na vyjednávanie s políciou a poisťovňou – teda aspoň v prípade, že je dostatočne kvalitný.

Autokamery značky Nextbase medzi tie kvalitné patria a ponúkajú aj množstvo ďalších užitočných funkcií. Napríklad môžu pomôcť so záchranou ľudských životov, keď po vážnej nehode automaticky privolajú pomoc.

Okrem toho,môže kamera Nextbase tiež ustrážiť auto na parkovisku. Napríklad keď do auta niekto nacúva, a tým aktivuje otrasový senzor – a teda aj videozáznam.

Prínos palubných kamier potvrdil aj nedávny prieskum medzi vodičmi po celom svete. „Podľa  zistení inštalácia palubnej kamery do vozidla až o tretinu znižuje pravdepodobnosť nebezpečnej a bezohľadnej jazdy. Takmer dve tretiny vodičov dokonca uvádzajú, že by sa pri šoférovaní cítili bezpečnejšie, ak by bolo ich vozidlo vybavené palubnou kamerou, nepretržite zaznamenávajúcou ich cestu.“

Podľa čoho teda vybrať palubnú kameru, ktorá za všetkých okolností poskytne dostatočne kvalitný a preukázateľný záznam?

V prvom rade je vhodné sa zamerať na rozlíšenie snímača kamery. Detailný záznam poskytujú kamery Nextbase 222, 322GW, 422GW a to s rozlíšením Full HD (1080p), ale špičkové modely 522GW a 622GW majú dokonca aj výrazne vyššie rozlíšenie 2K a 4K.

Dôležitý je čo najširší pozorovací uhol kamery, ktorý kompletne pokryje situáciu pred vozidlom, a tiež antireflexný filter objektívu, vďaka ktorému nebude záznam trpieť odleskami slnka a reflektorov protiidúcich áut.

Vysoká svetelnosť objektívu kamery potom zaistí kvalitné zábery za všetkých podmienok – v hmle, hustom daždi aj za úplnej tmy.

Senzor zrýchlenia (tzv. G-senzor) detekuje nárazy a uzamkne aktuálny záznam proti jeho nechcenému zmazaniu.

Dôležitou vlastnosťou je tiež jednoduchá inštalácia palubnej kamery vo vozidle a jej pohodlná ovládateľnosť, najlepšie prostredníctvom veľkého, dotykového displeja.

Pre prepojenie kamery s mobilným telefónom môže slúžiť Bluetooth a/alebo Wi-Fi.

Vždy maximálnu bezpečnosť zaručí kamera Nextbase 622 GW. Táto kamera má dokonalý záznam z palubnej kamery.

V prípade nehody, pri ktorej vodič nereaguje, môže funkcia SOS upozorniť záchranné služby na vašu polohu a poskytnúť vopred zadané osobné údaje.

Záchranné služby tak môžu rýchlo reagovať bez toho, aby sa museli spoliehať na ostatných účastníkov cestnej premávky.

Kamera má tiež parkovací režim.

Ako to funguje?

Inteligentný parkovací režim zaznamenáva akýkoľvek náraz alebo fyzický pohyb vozidla počas parkovania.

S parkovacou kamerou určenou pre vaše vozidlo budete vždy presne vedieť, kedy a kde bolo vaše vozidlo poškodené. Tento bezpečnostný kamerový systém do auta pridáva ďalšiu vrstvu ochrany Vášho vozidla.

Kamera Nextbase 622GW je prvýkrát vybavená digitálnou stabilizáciou obrazu. Táto funkcia novej generácie je navrhnutá tak, aby výrazne znížila vibrácie kamery spôsobené vozidlom a poskytla mimoriadne plynulý, krištáľovo čistý obraz.

Vďaka záznamu v rozlíšení 4K, ktorý zaručuje filmovú kvalitu obrazu, je zabezpečené , aby bol tento záznam plynulý. Digitálna stabilizácia obrazu vám umožní vidieť na zázname aj tie najjemnejšie detaily, ako sú poznávacie značky, dopravné značky a ďalšie dôležité detaily, ktoré môžu byť rozhodujúce pri odosielaní záznamu polícii alebo poisťovni.

Pomocou kamery NextBase 622 GW, môžete požiadať Alexu, aby prehrávala hudbu, uskutočňovala hovory, čakala v rade na audioknihu, čítala správy, kontrolovala počasie, ovládala inteligentné domáce zariadenia, získavala trasu, našla parkovanie a ďalšie – to všetko pri držaní rúk na volante a očí na ceste.

Kameru NextBase 622 GW môžete kúpiť v obchodoch Nay , Alza …

www.nextbase.eu

 

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu