Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Dostane Ťa – CTM Koyuk | Rozhovor o gravel cyklistike s Jurajom a Braňom z projektu Zvážnica gravel ride & race (+video)

Aké sú limity gravel bicykla a čo urobiť pri kúpe inak? Na rozhovor sme pozvali skúsených gravel „maniakov“ Juraja a Braňa z projektu Zvážnica gravel ride & race.
Matúš Bušík

Všetky otázky ohľadne jazdy na gravel bicykloch teda zodpovedala dvojica, ktorá stojí za pretekmi Zvážnica gravel ride & race, ktoré majú podobný formát ako enduro preteky, čas sa meria na rýchlostných skúškach.

Čo vás pritiahlo ku gravelu?

Braňo: Ku gravelu ma pritiahla komunita ľudí a túžba po dobrodružstve.

Juraj: Gravel je pre mňa chýbajúca časť mapy, ktorá konečne dostáva zmysel. Nejde o honbu za sekundami či wattmi, ale skôr o zbieranie zážitkov, priateľstiev a emócií. Viem, že je to osobné a veľmi závislé od lokality, ale pre mňa na našom území gravel = Zvážnica. Je to útek od každodenností, hluku áut, stresu pelotónu a priblíženie k prírode. Z gravelu sa vraciam nabitý energiou už po hodine, niekedy aj po zotmení, kľudne po pár dňoch…

Foto: Filip Nagy

Aký vnímate rozdiel medzi cestným a gravel bicyklom z vášho pohľadu?

Braňo: Gravel je oproti cesťáku omnoho pohodlnejší a je možné s ním jazdiť v akomkoľvek teréne, za akéhokoľvek počasia alebo nálady.

Juraj: Rád jazdím aj cestu, no veľakrát som sa na vrchu stúpania, či v závere doliny musel otočiť jednoducho preto, že asfalt skončil. Možno je to už ošúchaná fráza ale áno, gravel je zábava, čo začína na konci asfaltky.

Foto: Filip Nagy

Aké sú podľa vás limity gravel bicykla?

Braňo: Gravel ako taký svoje limity nemá. Je to najväčší univerzál, ktorý sa objavil na scéne za posledné roky. Veľa však záleží od schopnosti jazdca a správneho nastavenia tlakov v plášťoch.

J: Oceňujem najmä priechodnosť plášťov, tzv. tire clearance, možnosť adaptovať sa na viacdenný bikepacking, proste všestrannosť. Samozrejme, má svoje limity v hraničných zónach rýchlostí a v náročnom teréne.

Foto: Filip Nagy

Top veci na gravel cyklistike?

Braňo: Dobrodružstvo, kamaráti a príroda.

Juraj: Vášnivé objavovanie nových miest a ciest, oslobodenie mysle, dotyk dobrodružstva.

Čo by ste odkázali novému zákazníkovi, ktorý sa rozhodol pre gravel?

Braňo: Rain or dust, always fast!

Juraj: Z praktických vecí by som odporúčal zainvestovať do sady druhých kolies – mať jeden pár určený na asfalt a druhý na backcountry.

Pokiaľ chceš vedieť viac o gravel bicykloch CTM KOYUK klikni na: www.ctm.sk

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu