Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový Giant Stance má Flexpoint zavesenie a ponúka 125 mm zadného zdvihu

Ten je spárovaný so 140 mm vidlicou a a jeho cena je naozaj priaznivá.
Matúš Bušík
Nový Giant Stance má Flexpoint zavesenie a ponúka 125 mm zadného zdvihu

Giant predstavil horský bicykel Stance, ktorý má zvýšený zdvih odpruženia a agresívnejšiu geometriu.

Nový trailový bicykel naďalej využíva flexibilný systém odpruženia Flexpoint od spoločnosti Giant, ktorý zvýšil zdvih zo 120 mm na 125 mm, pričom zdvih vidlice sa zvýšil zo 130 mm na 140 mm .

Cena začína na 1 999 £ za Stance 2, ktorý je k dispozícii s 29 palcovými a 27,5 palcovými kolesami, zatiaľ čo cena Stance 1 29´´ je za 2 399 libier.

Medzinárodný cenník modelov zatiaľ nie je potvrdený.

Viac zdvihu a zaujímavý hardvér

Stance je základná platforma celoodpružených horských bicyklov Giant, ktorá sa nachádza pod radom Trance.

Nový Stance je vyrobený z hliníka Giant ALUXX, o ktorom výrobca tvrdí, že ponúka vysokú úroveň tuhosti a odolnosti, pričom zostáva ľahký.

Jeho aktualizovaný rám zaznamenal nárast zdvihu o 5 mm na 125 mm a stále využíva flexibilný systém zavesenia FlexPoint od spoločnosti Giant.

Flex-stay odpruženie sa najčastejšie vyskytuje na krosových bicykloch s menším zdvihom, pretože systém vyžaduje menej čapov, vďaka čomu je rám ľahší a citlivejší vďaka mimoriadnej tuhosti.

Giant uvádza, že systém FlexPoint znižuje množstvo potrebnej údržby a zároveň zachováva plynulosť viacprvkového systému.

Bicykel je vybavený thru-axle dropout (patkou s miestom pre pevnú os), vďaka čomu by mal byť kompatibilný s najlepšími kolesami, ak by ste chceli v budúcnosti upgradovať.

Stance tiež zdedil vedenie káblov z bicyklov vybavených odpružením Maestro, ako je Giant Reign . Tie vystupujú z rámu cez spodnú trubku.

Pod hornou trubkou je držiak na upevnenie príslušenstva, ako napríklad náhradná duša alebo náradie. K dispozícii je aj chránič reťazovej vzpery, ktorý by mal obmedziť hluk spôsobený reťazou na minimum.

Všetky bicykle v rade Stance používajú vidlicu Giant Crest 34 SL RCL, ktorá má nohy široké 34 mm a má prispôsobenú negatívnu komoru pre pohlcovanie malých nárazov. Vidlica má tiež špeciálny držiak na blatník.

Stance má teleskopickú sedlovku Giant Contact Switch AT, ktorá ponúka 30 mm nastavenie zdvihu bez použitia náradia a je vybavená otočným ovládačom, ktorý je možné prevrátiť o 180 stupňov, aby sa znížil ohyb kábla.

Dlhý a položený rovná sa lepší?

Geometria na Stance sa poriadne zmenila, pričom uhly hlavy na 29in aj 27,5in rámoch sa zmenšili o 2 stupne na 65,5 stupňov.

Menší uhol hlavy by mal spôsobiť, že bicykel bude stabilnejší, najmä na strmších trailoch, pretože koleso bude ďalej od stredu bicykla, ako by to bolo v prípade strmšieho hlavového uhla.

Dosah (Reach) sa zväčšil o 16 mm na 470 mm na 29-palcovom bicykli a dĺžka reťazových vzpier sa zväčšila o 2 mm na 440 mm.

Giant Stance špecifikácia a detaily

Giant Stance 2

  • Vidlica: Giant Crest 34 SL RCL, 140 mm
  • Tlmič: Suntour Raidon R
  • Pohon: Shimano Cues U6000
  • Brzdy: Shimano BR-MT200
  • Kolesá: Giant AM zliatina
  • Plášte: Maxxis Minion DHF EXO 2.5 (f), Maxxis Dissector EXO 2.4 (r)
  • Cena: 1 999 libier

Giant Stance 1

  • Vidlica: Giant Crest 34 SL RCL, 140 mm
  • Tlmič: Suntour Raidon R
  • Pohon: SRAM SX Eagle
  • Brzdy: Shimano BR-MT420
  • Kolesá: Giant AM zliatina
  • Plášte: Maxxis Minion DHF EXO 2.5 (f), Maxxis Dissector EXO 2.4 (r)
  • Cena: 2 399 libier

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu