Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Laura Stigger a Jordan Sarrou vyhrali preteky Svetového pohára XCO v americkom Snowshoe (+galéria)

Na čele priebežného poradia svetového pohára sú Holanďanka Puck Pieterse s obrovským náskokom. Medzi mužmi je zatiaľ na prvom mieste Nino Schurter, ale tu to môže byť ešte veľmi napínavé.
Matúš Bušík
Laura Stigger a Jordan Sarrou vyhrali preteky Svetového pohára XCO v americkom Snowshoe (+galéria)

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

Laura Stigger si svojou skvelou jazdou zabezpečila svoje prvé víťazstvo v XCO Svetovom pohári horských bicyklov UCI. V nedeľných pretekoch v americkom Snowshoe bola najrýchlejšou pretekárkou, zatiaľ čo Evie Richards vyhrala piatkové preteky v disciplíne XCC.

V piatok Britka Richards predviedla skvelý výkon a vyhrala podujatie XCC časom 19:54, keď o päť sekúnd porazila vedúcu jazdkyňu celkového poradia – Holanďanku Pucka Pieterseho. Tretia skončila Austrálčanka Rebecca Henderson.

V nedeľňajších pretekoch XCO žien bola Rakúšanka Laura Stigger pretekárkou dňa, keď sa bez problémov predrala do čela a zabezpečila si svoje prvé víťazstvo v SP o 23 sekúnd od Francúzky Loany Lecomte a Taliankou Martinou Berta na treťom mieste.

Laura Stigger sa v treťom kole vzdialila vedúcej skupine štyroch jazdkýň a udržala si vysoké tempo.

23-ročná Laura Stigger po svojom víťazstve povedala: „Je to úžasné. Je to veľmi emotívne a musím poďakovať všetkým zúčastneným, tímu a mojej rodine, že ma podporujú v každej ťažkej situácii. Dnes som nemala žiadnu stratégiu. Chcela som len počúvať svoje telo a ísť svojim tempom. V zjazdoch som si užila veľa zábavy.“

Stiggerovej prvé elitné víťazstvo vo Svetovom pohári horských bicyklov UCI XCO prichádza po dvoch juniroských tituloch v XCO, dvoch európskych juniorských tituloch v XCO a titule majsterky sveta v juniorskej kategórii.

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

V piatkovom podujatí XCC mužov sa Francúzovi Victorovi Koretzkému podarilo udržať za sebou svojho krajana Jordana Sarroua a vyhrať len o dve sekundy, tretí skončil Nemec Luca Schwarzbauer a štvrtý Rumun Vlad Dascălu.

V nedeľu to bol však Jordan Sarrou, ktorý si došiel pre víťazstvo v XCO v Snowshoe, keď po napínavom rýchlom poslednom kole prekonal legendu cross-country Nina Schurtera v šprinte na cieľovej čiare.

Schurterovi švajčiarski kolegovia Marcel Guerrini a Mathias Flückiger skončili na treťom a štvrtom mieste, zatiaľ čo úradujúci majster sveta Tom Pidcock sa skvele prebojoval po defekte na piatu priečku.

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

Nielen Britovi Pidcockovi skomplikovali preteky defekty, pričom Schwarzbauer bojoval o vedenie so Sarrou, keď dostal defekt vzadu, ktorý ukončil jeho nádeje na víťazstvo.

Výsledkom je, že Nino Schurter je na čele celkového poradia s 1433 bodmi a má náskok 89 bodov pred víťazom pretekov Sarrou. Flückiger je tretí, Schwarzbauer štvrtý a Francúz Thomas Griot piaty.

Kompletné výsledky pretekov:

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu