Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Geoffrey Soupe prekvapil šprintérov a vyhral siedmu etapu Vuelty, ktorú poznačilo viacero tvrdých pádov

Na druhom mieste skončil majster Venezuely Orluis Aular a tretí prešiel cieľom Edward Theuns. Záver etapy poznačili dva nepríjemné hromadné pády a predčasne musel odstúpiť Thymen Arensman, ktorého po páde previezli do nemocnice.
Martin Sarvaš
Geoffrey Soupe prekvapil šprintérov a vyhral siedmu etapu Vuelty, ktorú poznačilo viacero tvrdých pádov

7. etapa Vuelta a España 2023. Foto: La Vuelta / Sprintcycling

7. etapa Vuelta a España 2023

 

  • Trasa: Utiel → Oliva
  • Profil: rovinatá
  • Dĺžka:  200,8 km
  • Prevýšenie: 1144 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 40,6 km/h
  • Víťaz: Geoffrey Soupe (TotalEnergies)

Geoffrey Soupe (TotalEnergies) sa stal nečakaným víťazom siedmej etapy Vuelta a España 2023, keď dokázal v záverečnom šprinte poraziť aj najväčšieho šprintérskeho favorita a víťaza dvoch etáp na tohtoročnej Vuelte Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck).

Na druhom mieste skončil majster Venezuely Orluis Aular (Caja Rural) a tretí prešiel cieľom Edward Theuns (Lidl-Trek).

Zvyčajnou úlohou Geoffreyho Soupea je rozbiehať šprinty pre tímových kolegov, avšak tentokrát sa spoľahol len na seba.

35-ročný Francúz si pripísal svoje prvé etapové víťazstvo na pretekoch Grand Tour a zároveň prvé víťazstvo na pretekoch na úrovni WorldTour

„Je to neuveriteľné. Pre mňa aj pre tím. Pretože zvyčajne nemám šancu na takýchto veľkých pretekoch bojovať o víťazstvo a pôvodne som na Vuelte ani nemal štartovať,“ povedal Soupe po siedmej etape.

„V závere to bolo veľmi nervózne a museli sme prejsť viacerými kruhovými objazdmi. Nikdy som si nemyslel, že by som dokázal vyhrať etapu, pretože v šprintoch sa ide naozaj veľmi rýchlo,“ dodal Geoffrey Soupe.

Poradie v celkovej klasifikácii sa výrazne nezmenilo a na čele je aj naďalej Lenny Martinez (Groupama FDJ) o 8 sekúnd pred Seppom Kussom (Jumbo-Visma) a o 51 sekúnd pred tretím Marcom Solerom (UAE Emirates).

Záver siedmej etapy poznačili dva nepríjemné hromadné pády, pri ktorých skončil na zemi aj jeden z mladých talentov tímu Ineos Thymen Arensman, ktorého museli ihneď ošetriť a stabilizovať zdravotníci a následne ho previezli do nemocnice.

Ešte v úvodnej časti etapy spadol aj hlavný líder tímu Ineos Grenadiers Geraint Thomas, ktorý si nepríjemne narazil koleno, no napokon sa vrátil do pelotónu a nenabral žiadnu časovú stratu v celkovej klasifikácii.

</p> <h3>Záverečný kilometer 7. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 7. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu