Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Český cyklista spadol na hlavu, keď sa za jazdy vo vysokej rýchlosti natáčal na telefón (+video)

Vít Schlesinger išiel v momente pádu okolo 50 km/h, spadol na hlavu a okrem početných pomliaždenín a odrenín utrpel zlomeninu krčného stavca.
Martin Sarvaš
Český cyklista spadol na hlavu, keď sa za jazdy vo vysokej rýchlosti natáčal na telefón (+video)

Čech Vít Schlesinger zverejnil na svojom instagrame video z tvrdého pádu na bicykli, keď sa za jazdy vo vysokej rýchlosti okolo 50 km/h natáčal na telefón.

„Po zhruba troch hodinách v kopcoch a daždi som doma,“ tešil sa český športovec vo videu pár sekúnd pred pádom.

Vít Schlesinger sa natáčal na telefón v zjazde na mokrej asfaltovej ceste a riadidiel sa nedržal ani jednou rukou.

„Bol to môj najhorší pád v živote,“ hovorí Schlesinger v nadväznom videu, ktoré natočil len chvíľu po samotnom páde. „Spadol som tvárou na asfalt vo veľkej rýchlosti a dosť ma bolí chrbát.“

„Jazdite s helmou, buďte opatrní a nemobilujte, keď idete z kopca vo veľkej rýchlosti ako ja. Aj toto je život. Nie je to len o úspechoch. Nestalo sa to náhodou. Dnes mi prebehla cez cestu čierna mačka a hovoril som si, že to prekonám. Ale asi to bolo znamenie,“ hovorí Vít Schlesinger, ktorý sa venuje mentálnemu koučingu športovcov.

Po vyšetreniach v nemocnici sa ukázalo, že má zlomený krčný stavec. „Ledva dýcham, ale rebrá našťastie nie sú zlomené, len narazené. V krku mám naštiepený stavec C4 a čaká ma šesť týždňov s nákrčníkom,“ hovorí Schlesinger vo videu, ktoré natočil po páde v nemocnici.

Video z pádu Víta Schlesingera:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vitek Schlesinger (@sporthacker)

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu