Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Swatch Nines prinesie svetových jazdcov na naozaj kreatívnu trať

Podujatie Swatch Nines 2023 sa uskutoční už tento týždeň v nemeckom Green Hill Bikeparku. Pre verejnosť brány otvorí cez víkend od 18. do 20. augusta.
Matúš Bušík
Video: Swatch Nines prinesie svetových jazdcov na naozaj kreatívnu trať

Na Swatch Nines 2023 sa skladá z dvoch podujatí – zimného a letného. Na tom zimnom predviedli svoje ohromujúce schopnosti lyžiari a snowboardisti v Schilthorne vo Švajčiarsku.

Adrenalínové predstavenie pokračuje aj toto leto s MTB Swatch Nines, ktoré spája špičkových športovcov v horskej cyklistike a na skateboardoch!

Organizátori podujatia si pre jazdcov pripravili naozaj inovatívne usporiadanie parku. To poskytne voľný priechod ich kreativite a pousnie MTB na ďalšiu úroveň.

Na diazjne trate sa podieľali aj Sam Pilgrim a Casey Brown, rovnako tak aj ďalší talentovaní jazdci.

Tohtoročný dizajn trate na mieru spája tie najlepšie prvky slopestyle a freestyle horskej cyklistiky. Jedinečné usporiadanie parku, ktoré obsahuje aj integrovaný skatebowl, sľubuje skutočnú podívanú na zručnosti a kreativitu.

K elektrizujúcej atmosfére prispeje aj to, že Swatch Truck bude na mieste, kde sa fanúšikovia môžu stretnúť s hosťujúcimi športovcami, získať šancu vyhrať exkluzívne darčeky a oveľa viac!

Na akcii sa zúčastnia také mená ako napríklad Finn Iles, Erik Fedko, Clemens Kaudela, Bienvenido Aguado, alebo český jazdec Tomáš Zejda, ale aj známe dievčatá Caroline Buchanan, Robin Goomes a Harriet Burbidge-Smith.

Jeden zo staviteľov trate Sam Reynolds sa o podujatí vyjadril: „Po roku voľna je Nines späť ako jedno z najnebezpečnejších podujatí na horských bicykloch s novým názvom, novou lokalitou a novou šialenou treaťou! Swatch Nines preberá Green Hill Bike Park s jedinečnou slopestyle a freeride líniou s niektorými doteraz neznámymi prekážkami, s dizajnovou pomocou od Sama Pilgrima, Thomasa Lemoinea, Erica Fedka a Vera Sandlera je konštrukcia priam neuveriteľná a plná výziev!“

„Stavať dva týždne v prachu je hotový boj! Našťastie prišiel dážď a náš stavebný tím zaznamenal výrazný pokrok na ambicióznej trati! Ale chlapci bojujú pri práci na slopestyle a freeride líniách a naskladaní slávneho Nines skoku do vzduchu v spodnej časti trati. Bude to šialené, tak ako sme pri tejto akcii zvyknutí!“

Podujatie bude prebiehať zároveň so skateboardovou exibíciou, ktorej sa taktiež zúčastnia top svetoví jazdci a jazdkyne.

Všetci fanúšikovia adrenalínových športov si môžu podujatie pozrieť na vlastné oči od piatku 18. do nedele 20. augusta v nemeckom bikeparku Green Hill Bikepark.

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu