Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Matthias Schwarzbacher vyhral etapu i celkové hodnotenie juniorského svetového pohára

Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici nad Váhom obsahovali tri etapy, z ktorých Schwarzbacher raz vyhral a dvakrát bol deviaty.
Martin Sarvaš
Matthias Schwarzbacher vyhral etapu i celkové hodnotenie juniorského svetového pohára

Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici nad Váhom. Foto: @_sn_nphotography/ Soňa Niková

Bodku za 60. ročníkom podujatia Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici nad Váhom, ktoré sa konalo vrámci juniorského svetového pohára, dala v nedeľu záverečná najnáročnejšia tretia etapa.

Matthias Schwarzbacher (Slovenská reprezentácia) finišoval na deviatom mieste so stratou troch sekúnd na víťaza.

Keďže Schwarzbacher vyhral predošlú etapu a v úvodnej časovke skončil deviaty, stačilo mu to k tomu, aby vyhral celkovú klasifikáciu. Dominik Dunár (Slovensko) skončil v celkovej klasifikácii štvrtý a Samuel Novák (Slovensko) ôsmy.

Slovenský junior Matthias Schwarzbacher tak pokračuje v skvelej sezóne, v ktorej sa tešil z víťazstva už viackrát a v roku 2023 vyhral GP Città di Mentana, Trofeo San Leolino, GP Marcello Falcone a Ronde Bessieraine.

„Je to môj najväčší úspech na ceste. Na Majstrovstvách sveta by som mohol skončiť v Top 20. Pred MS pôjdem asi ešte do Talianska na preteky. Myslím si, že v tíme sme fungovali ako jeden z mála juniorských tímov funguje,“ povedal Schwarzbacher po tretej etape.

„Mali sme taktiku dostať do úniku pretekára, ideálne Riša. Zbieral body na vrchárskych prémiách na vrchársky dres, tesne mu to ušlo, čo nás mrzí. Urobil skvelú robotu, nemuseli sme preto ťahať ani kontrolovať preteky. V balíku sa išla viac menej lajna až do posledných dvoch kopcoch, na predposlednom som to nakopol, na poslednom Slovinci.“

„V dnešnej etape sme dodržali všetko, čo nám tréner povedal pred štartom. Komunikácia fungovala, všetko bolo úplne super. Myslím si, že keby takto fungujeme na ostatných N-Cupoch, tak aj tam by sa dali robiť úplne iné výsledky ako keď človek jazdí sám na seba. Teraz chalani pomohli mne, ja som im pomohol predtým. Teraz bude rada asi na mne, na ďalšom N-Cupe.“

„Išiel som do pretekov s tým, že chcem zájsť čo najlepšie časovku a druhú etapu, no a potom tretiu etapu uvidíme. Človek, keď má dobrý deň, tak sa dá zajazdiť aj v kopcoch, aj keď nie je vrchár. Ťažko súdiť, čo budem v budúcnosti. Pretože je to veľmi špecifické. Mathieu van der Poel tiež jeden deň vie zájsť v kopcoch, druhý nevie. Ale myslím si, že taký puncher by som mohol byť,“ dodal Schwarzbacher.

Konečné výsledky – Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici nad Váhom

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu