Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mladý Slovák Matthias Schwarzbacher vyhral po skvelom výkone francúzske preteky Ronde Bessieraine

Len 17-ročný Schwarzbacher zaútočil v poslednom stúpaní a potom prekvapil skupinu skorým šprintom 400 metrov pred cieľom.
Martin Sarvaš
Mladý Slovák Matthias Schwarzbacher vyhral po skvelom výkone francúzske preteky Ronde Bessieraine

Mladý slovenský cyklista Matthias Schwarzbacher, ktorý začal sezónu 2023 v talianskom tíme CPS Professional Team, si pripísal prvé víťazstvo v novom drese.

Na francúzskych juniorských pretekoch Ronde de Bessieraine, ktoré sa konali v departemente Haute-Garonne v regióne Occitania, prekvapil v závere uniknutú skupinu pretekárov skorým šprintom 400 metrov pred koncom, ktorý úspešne dotiahol až do cieľa.

Schwarzbacher sa vrátil k cestnej cyklistike po sezóne dobrých výsledkov v cyklokrose, sa presadil pred Francúzom Melotom a jeho tímovým kolegom Tommasom Bambagionim.

Deň predtým pretekal tím CPS Professional na pretekoch Mapei Classic, tiež vo Francúzsku,  kde skončil Matthias Schwarzbacher na 15. mieste.

„Mali sme dve taktiky. Jednu pre šprintéra, ak by prišiel balík pohromade a druhú pre mňa, ak by on nemal dobré nohy a bola by vpredu menšia skupina. Odišlo nám asi 5-8 ľudí a naši to celé preteky sťahovali. To sa podarilo a v poslednom kole ma doviezli až pod kopec,“ opísal Matthias Schwarzbacher.

„Tam som zaútočil, a spolu so mnou odišla asi šesťčlenná skupina, v zjazde sa k nám ešte pár ľudí pripojilo. Veľa sa v tej chvíli taktizovalo, tak som skúsil špurt. Bolo to asi 400 metrov, a asi som ich prekvapil, keďže som to dotiahol až do záveru. Po včerajších kŕčoch som rád, že som pretavil svoj výkon do výsledku,“ dodal 17-ročný Slovák.

Výsledky Ronde Bessieraine 2023

Aktuality

17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu