Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Je to 17 km stúpanie a záver išiel ako v hromadnom šprinte, hovorí Pidcock o Pogačarovom útoku na Grand Colombier

"Tlačil som asi 700 wattov, takže ani boh nevie, ako musel isť on," uznal Tom Pidcock kvality Tadeja Pogačara po 13. etape Tour de France, v ktorej skončil na piatom mieste.
Martin Sarvaš
Je to 17 km stúpanie a záver išiel ako v hromadnom šprinte, hovorí Pidcock o Pogačarovom útoku na Grand Colombier

9. etapa Tour de France 2023. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) si vedie na Tour de France 2023 skutočne skvele a po 13. etape je v celkovom hodnotení na úctyhodnom ôsmom mieste so stratou 5:35 minúty a lídra Jonasa Vingegaarda.

Len 23-ročný britský jazdec skončil v 13. etape, ktorá sa končila na vrchole legendárneho stúpania Grand Colombier, na piatom mieste, hneď za Tadejom Pogačarom a Jonasom Vingegaardom.

Etapu vyhral Pidcockov tímový kolega Michał Kwiatkowski 14. júla, čo je vo Francúzsku sviatok Deň dobytia Bastily, a presne pred rokom vyhral Pidcock etapu Tour na vrchole legendárneho L’Alpe d’Huez: „Myslím si, že Deň dobytia Bastily by sa mal premenovať na Deň Ineosu,“ zažartoval Pidcock v cieli.

„S Kwiatkom sme sa spolu pripravovali na Tour a viem, ako tvrdo pracoval a ako veľmi si to zaslúži,“ povedal Tom Pidcock.

Tom Pidcock išiel celé stúpanie v skupine s Jonasom Vingegaardom a Tadejom Pogačarom, ktorý 400 metrov pred cieľom zaútočil, aby stiahol náskok Vingegaarda.

Britský cyklista opísal, aké to je, keď Pogačar zaútočí: „Je to 17 km stúpanie a záver išiel akoby bol v hromadnom šprinte. Tlačil som asi 700 wattov, takže ani boh nevie, ako musel isť on.“

„Zaseknutý“ medzi snahou o celkové umiestnenie a etapovým víťazstvom

Tom Pidcock je podľa jeho tímového kolegu Luka Rowea „zaseknutý“ medzi snahou o vysoké celkové umiestnenie na Tour de France a víťazstvom v etape.

Pidcock odpísal svoje vlastné nádeje na zisk žltého dresu ešte pred štartom na Tour a tvrdil, že tento rok „nebol dosť dobrý“ na to, aby vyzval Vingegaarda či Pogačara.

„Je to chlapík, ktorý chce ísť a vyhrávať preteky, ale myslím si, že sa tieto tri týždne o sebe veľa učí. Naozaj niekedy jazdil GC za týždeň alebo tri týždne na etapových pretekoch na tejto úrovni? Nie.“

Pozrite si tiež

„Takže sa každý deň učí viac o sebe a o tom, čo môže urobiť v nasledujúcich rokoch,“ povedal Luke Rowe.

„Myslím, že to zistíme tento víkend… buď sa posunie vyššie, alebo ak začne klesať, jednoducho vypadne a pôjde na etapy,“ pokračoval Rowe.

„Ale keď sa pozriete na posledný horský deň, mal zatiaľ svoj najlepší deň. Bude bojovať ďalej a v pondelok budeme vedieť, či bude naozaj bojovať o GC, alebo pôjde po etapách.“

„Spôsob, akým jazdí, a spôsob, akým tím momentálne jasne chráni naše miesta v GC – vlastne tak trochu viem, že pôjde do GC. Medzi ním a Carlosom úprimne verím, že jeden z nich môže skončiť na pódiu,“ dodal Luke Rowe.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu