Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Únik „ukradol“ šprintérom etapu na Tour de France, v šprinte vyhral Kasper Asgreen

V 18. etape skončili v šprinte štvorčlenného úniku na druhom a treťom mieste Pascal Eenkhoorn a Jonas Abrahamsen. V šprinte pelotónu bol najrýchlejší Jasper Philipsen, ktorý skončil štvrtý. Peter Sagan prešiel cieľom na 15. mieste.
Martin Sarvaš
Únik „ukradol“ šprintérom etapu na Tour de France, v šprinte vyhral Kasper Asgreen

18. etapa Tour de France 2023

 

  • Moûtiers → Bourg-en-Bresse
  • Profil: rovinatá
  • Dĺžka: 184,9 km
  • Prevýšenie: 1216 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 44,9 km/h
  • Víťaz: Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep)

Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep) vyhral 18. etapu Tour de France 2023 po tom, ako sa nečakane podarilo 4-člennému úniku udržať náskok pred pelotónom až do cieľa.

Na druhom mieste skončil Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) a tretí prešiel cieľovou čiarou Jonas Abrahamsen (Uno-X).

Pascal Eenkhoorn sa pripojil k trojčlennému úniku až 65 km pred cieľom. Jeho prvý pokus dostať sa do úniku za tímovým kolegom Victorom Campenaertsom.80 km pred cieľom nebezpečným spôsobom zablokoval Philipsen, ale o 15 km neskôr sa mu podarilo odtrhnúť z pelotónu, ktorý mal len malý 40-sekundový náskok pred únikom.

Veľmi dôležitú úlohu pre prvé etapové víťazstvo tímu Soudal-QuickStep na Tour 2023 zohrali Julian Alaphilippe a Tim Declercq, ktorí narušovali vysoké tempo pelotónu v snahe dobehnúť štvoricu na čele.

Pelotón sa tesne priblížil k jazdcom z úniku tesne pred cieľom, avšak Asgreen načasoval ideálne svoj šprint a spolu s Eenkhoornom aj Abrahamsenom sa im podarilo udržať náskok až do cieľa.

V šprinte pelotónu bol najrýchlejší držiteľ zeleného dresu a víťaz štyroch etáp Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) pred Madsom Pedersenom (Lidl-Trek) a Ceesom Bolom (Astana Qazaqstan). Peter Sagan (TotalEnergies) prešiel cieľom na 15. mieste.

Situácia v celkovej klasifikácii sa nezmenila a Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) vedie so suverénnym náskokom 7:35 min pred Tadejom Pogačarom (UAE Emirates) a tretí Adam Yates zaostáva o 10:45 min.

</p> <h3>Záverečný kilometer 18. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 18. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu