Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout Poels vyhral po 10 km sóle 15. etapu Tour de France, Vingegaard zvládol všetky útoky Pogačara

Wout Poels zvíťazil z úniku na vrchole stúpania Saint-Gervais Mont-Blanc pred druhým Woutom van Aertom a tretím Mathieu Burgaudeauom.
Martin Sarvaš
Wout Poels vyhral po 10 km sóle 15. etapu Tour de France, Vingegaard zvládol všetky útoky Pogačara

15. etapa Tour de France 2023

 

  • Les Gets les Portes du Soleil → Saint-Gervais Mont-Blanc
  • Profil: horská
  • Dĺžka: 179 km
  • Prevýšenie: 4483 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 38,3 km/h
  • Víťaz: Wout Poels (Bahrain Victorious)

Wout Poels (Bahrain Victorious) si pripísal svoje prvé etapové víťazstvo na pretekoch Grand Tour v náročnej alpskej horskej 15. etape Tour de France 2023.

Poels bol v závere v úniku s Woutom van Aertom (Jumbo-Visma) a Marcom Solerom (UAE Emirates) a o svojom triumfe rozhodol v záverečnom stúpaní Saint-Gervais Mont-Blanc, v ktorom zaútočil 10,8 km pred koncom a do cieľa prišiel osamote.

S dvojminútovou stratou skončil na druhom mieste Van Aert a tretí prešiel cieľom tímový kolega Petra Sagana z TotalEnergies Mathieu Burgaudeau, ktorému sa v závere podarilo predbehnúť ešte niekoľko jazdcov z úniku.

Skupina s hlavnými favoritmi celkovej klasifikácie vošla do cieľového kopca s viac ako 6-minútovou stratou. Tadej Pogačar (UAE Emirates) sa v závere skúšal viacerými útokmi zbaviť Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) v žltom drese, ale dánsky pretekár nemal problémy udržať tempo a do cieľa prišli spolu.

Pred dňom voľna má Vingegaard v celkovom hodnotení 10-sekundový náskok pred Pogačarom a tretí Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) zaostáva o 5:21 minúty.

V úvode etapy spôsobil hromadný pád nezodpovedný divák, ktorý mal do cesty vystrčenú ruku s telefónom a trafil hlavného horského domestika tímu Jumbo-Visma zrazil Seppa Kussa. Najhoršie skončil jeho spolujazdec Nathan Van Hooydonck, ktorý si pri páde nepríjemne udrel hlavu, no po kontrole doktormi v pretekoch zatiaľ pokračuje.

</p> <h3>Záverečný kilometer 15. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 15. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu