Recepty z Tour de France: Merlúza so zelenou omáčkou
Jonathan Harris-Bass je okrem komentátora na Eurosporte aj vášnivým kuchárom a počas Tour de France sa každý deň delí o svoje recepty.
Recepty 46-ročného Brita vždy zodpovedajú regiónu, ktorým práve prechádza etapa Tour.
Druhá Tour de France prechádzala španielskym Baskickom, a tak si Harris-Bass pripravil recept na merlúzu (ryba) so zelenou omáčkou.
Ingrediencie
- 2 kusy merlúzy európskej (alebo inej bielej ryby)
- 1 zväzok petržlenu (plochý alebo kučeravý list)
- 1 lyžica kapary
- 1 strúčik cesnaku
- 1 sušená čili
- 3 lyžice rybieho vývaru
- Soľ a korenie
Pozrite si tiež
- Ako by ste dopadli v súboji s profesionálmi na Tour de France? Pozrite si porovnanie výkonnosti
- Zdravá výživa: 6 tipov, ako schudnúť a zbaviť sa tuku na bruchu bicyklovaním
Postup
- Ak chcete pripraviť zelenú omáčku salsa verde, vložte uvedené ingrediencie do mixéra alebo kuchynského robota a krátkymi impulzami rozmixujte tak, aby bola omáčka príliš tekutá.
- Rozohrejte panvicu a pridajte trochu oleja; na panvici roztlačte strúčik cesnaku a keď začne prskať, pridajte rybu a za častého otáčania varte 6 – 8 minút.
- Podávajte so zemiakovou kašou a štedro polejte so zelenou omáčkou.
Jonathan Harris-Bass hovorí svoje recepty počas priamych prenosov na Eurosporte a následne ich zverejní aj na svojom instagrame @jhbfoodiecyclist.