Recepty z Tour de France: Pikantné baskické kura na šošovici
Jonathan Harris-Bass je okrem komentátora na Eurosporte aj vášnivým kuchárom a počas Tour de France sa každý deň delí o svoje recepty.
Recepty 46-ročného Brita vždy zodpovedajú regiónu, ktorým práve prechádza etapa Tour.
Tretia etapa Tour de France prechádza španielskym Baskickom, a tak si pripravil recept na pikantné baskické kura na šošovici.
Ingrediencie na 4-6 porcií
- 4 vlákna šafranu
- 1 ČL kamennej soli
- 100 ml kuracieho vývaru
- 6 kuracích stehien
- 1 ČL údenej papriky
- 4 sušené chilli papričky
- 1 pohár bieleho vína
- 3 papriky (nakrájané na plátky)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL čierneho korenia
- 300 g šošovice
Pozrite si tiež
- Zdravá výživa: 5 tipov Marka Cavendisha pre zdravé stravovanie cyklistu
- Zdravá výživa: 6 tipov, ako schudnúť a zbaviť sa tuku na bruchu bicyklovaním
Postup
- Zohrejte veľkú panvicu a pridajte trochu oleja.
- Cibuľu nakrájajte na kocky a vložte do oleja, pretlačte cesnak, pridajte do panvice, a varte na miernom ohni niekoľko minút a potom pridajte kuracie mäso, ktoré počas varenia otáčajte.
- Keď je mäso upečené, podlejeme vínom a necháme víno vyvariť.
- Keď sa víno odparí, pridáme vývar, paradajky, papriku, šafran, čili a korenie.
- Prikryte a varte 20 minút, potom odstráňte pokrievku a varte ďalších 15 minút.
- Šošovicu zalejeme 3-násobným množstvom vody a privedieme do varu. Varte 25 minút a ak sa skôr odparí, ešte pridajte vodu.
Jonathan Harris-Bass hovorí svoje recepty počas priamych prenosov na Eurosporte a následne ich zverejní aj na svojom instagrame @jhbfoodiecyclist.