Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Vyberte si pre vás tie správne PHantastické okuliare BBB

PH funkcia okuliarov spája viacero kategórií zorníkov v jeden. Namiesto toho, aby ste si museli ich vymieňať podľa svetelných podmienok, teraz môžete jazdiť v ústrety akejkoľvek možnej svetelnej situácii.
Matúš Bušík
Vyberte si pre vás tie správne PHantastické okuliare BBB

Všetci poznáme výhody nosenia okuliarov na bicykli. Okuliare chránia vaše oči pred prachom, nečistotami a vodou. Špičkové okuliare nám poskytujú aj vysokokontrastný filter pre super ostrý pohľad a maximálnu bezpečnosť na bicykli. Okrem toho tiež chránia oči pred potenciálne nebezpečným a oslepujúcim slnkom.

Keďže slnečné svetlo sa neustále mení, fotochromatické okuliare môže poskytnúť ochranu kedykoľvek! Fotochromatické sklo, tiež označované ako PH mení svoju tmavosť podľa aktuálnej svetelnej situácie.

No a BBB Cycling má dlhú históriu zdokonaľovania tejto technológie. Takmer každý model okuliarov v ponuke BBB Cycling obsahuje i PH verziu.

PH okuliare poskytujú bezprecedentnú hodnotu každému cyklistovi, aby si užil svet okolo seba! Tento článok presne vysvetľuje výhody našich fotochromatických okuliarov a ako vám poskytujú ten najlepší zážitok z jazdy!

Fotochromatické okuliare sa menia podľa svetelnej situácie. Veľa svetla spôsobuje, že zorník stmavne. Menej svetla tento proces obráti a zorník bude opäť priehľadný.

UV lúče aktivujú malé častice vo vnútri zorníka, ktoré spôsobujú jeho stmavnutie. Táto reakcia medzi UV lúčmi a časticami v zorníku neustále prebieha a výsledkom je, že šošovka sa neustále prispôsobuje svetelnej situácii.

Vďaka tomu zorník nie je nikdy príliš tmavý ani príliš svetlý. Teda nie je prekvapením, že fotochromatické zorníky môžu prakticky nahradiť širokú škálu rôzne zatmavených zorníkov, pretože všetky sú obsiahnuté v jedinom, PHantastickom fotochromatickom zorníku.

Zoznámte sa s PH rodinkou

Takmer všetky naše okuliare majú bežnú verziu a verziu PH. Môžete si kúpiť veľa okuliarov so štandardnými MLC, dymovými a/alebo žltými a priehľadnými sklami, alebo si vybrať jedny s PH zorníkom.

Ďalej tu máme kombináciu PH a MLC technológie. MLC je skratka pre Multi-Layered Coating. Naše MLC zorníky obsahujú až 6 rôznych vrstiev, každú s jedinečnými vlastnosťami pre čo najlepšie videnie.

Potom tu máme pre top modely špeciálne vrstvy proti poškriabaniu, oleofóbnu vrstvu, vrstvu proti zahmlievaniu atď.

Fotochromatické vlastnosti v kombinácii s MLC vám poskytujú širokú škálu rôznych spôsobov ochrany vašich očí aj samotného zorníka.

Pre optimálny výhľad v každej svetelnej situácii a za každého počasia.

Sústreďte sa len na jazdu

Pri jazde na bicykli vám PH zorníky poskytuje veľkú výhodu v mnohých situáciách. Napríklad pri vjazde či výjazde z tunela sa ľahko prispôsobia, takže si ich pre dobrý výhľad už nemusíte zložiť a znova nasadiť.

Okrem toho PH zorník funguje aj v iných situáciách. Napríklad, keď meníte smer voči slnku, či už vám svieti na chrbát alebo priamo do tváre.

Rovnako ak jazdíte v lese s veľkými otvorenými a tienistými miestami. Neustále sa meniace svetlo je neustále vyvažované PH funkciou pre váš rovnomerný a stály výhľad. Pretože PH zorník sa prispôsobí situácii, aj keď na to nemyslíte.

Fotochromatický rozsah

Fotochromatický rozsah sa môže líšiť a vyjadruje sa v percentách priepustnosti svetla.

Inými slovami; zorník s PH funkciou a s rozsahom medzi 82%-17% môže prepustiť 82% svetla, a teda byť takmer priehľadný a na druhej strane, prepustiť len 17 % svetla, a teda byť veľmi zafarbený.

S takto širokým rozsahom priepustnosti svetla ako ponúkajú BBB PH okuliare, sú veľmi vhodné na použitie vo veľmi tmavých aj veľmi jasných podmienkach.

Kategórie priepustnosti svetla

  • Kategória 0:
    80%-100%, prepúšťa veľa alebo všetko svetlo, a preto je veľmi vhodná do najtmavších podmienok.
  • Kategória 1:
    43% – 80%, poskytuje široký rozsah prenosu svetla a je vhodná do zamračeného počasia a šera.
  • Kategória 2:
    18% – 43%, poskytuje väčšiu ochranu ako kat. 1, vďaka čomu je veľmi vhodná do jasných dní.
  • Kategória 3:
    8% – 18%, nízka priepustnosť svetla a preto je vhodná na aktivity na ostrom slnku.

Inteligentné vlastnosti

Naše fotochromatické okuliare majú všetky vlastnosti, ktoré obsahuje celý náš rad okuliarov. Rovnako ako ergonomický a tvarovateľný super pohodlný nosník, nerozbitný rámik z Grilamid-u, odolné zorníky z polykarbonátu a oveľa viac.

Starostlivosť

Čo sa týka fotochromatických okuliarov, najlepšie je uchovávať ich v puzdre ak ich nepoužívate. Týmto spôsobom budú šošovky pri skladovaní priehľadné, čo zvyšuje optimálnu funkčnosť po ich aktivácii počas jazdy.

Počas skladovania si dávajte pozor aj na extrémne teploty. Extrémne teplo alebo chlad trochu spomaľujú proces tónovania. Nenechávajte preto okuliare na stole na páliacom slnku, a hlavne nie v aute za čelným sklom a ani cez noc v chlade.

Na čistenie nepoužívajte agresívne čistiace prostriedky, ale len vodu a mäkkú handričku, prípadne prostriedky určené špeciálne na čistenie okuliarov.

S trochou extra starostlivosti o vaše PH okuliare, vám to vrátia tým najlepším výsledkom, tak aby ste si mohli optimálne užiť každú jednu jazdu!

PHantastické fotochromatické

PH funkcia spája viacero kategórií zorníkov v jeden. Namiesto toho, aby ste si museli ich vymieňať podľa svetelných podmienok, teraz môžete jazdiť v ústrety akejkoľvek možnej svetelnej situácii.

Zamračené, slnečno, v tieni stromov alebo na oslepujúcom otvorenom poli. PH okuliare vám poskytnú presne tú správnu ochranu v každej situácii.

Pozrite si našu širokú ponuku fotochromatických okuliarov, s vedomosťami, ktoré ste získali, a teraz sa môžete správne rozhodnúť pre vaše nové PHantastické okuliare.

www.skprofibike.sk

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu