Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel končí na Giro d’Italia pre pozitívny test na Covid-19

Evenepoel je už šiestym jazdcom, ktorý na Gire končí pre pozitívny test na Covid-19. Do ružového dresu sa tak oblečie Geraint Thomas, ktorý vedie o dve sekundy pred Primožom Rogličom.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel končí na Giro d’Italia pre pozitívny test na Covid-19

Remco Evenepoel s mamou v cieli 9. etapy Giro d'Italia, ktorú vyhral o sekundu pred Geraintom Thomasom. Foto: Marco Alpozzi /LaPresse

Líder Giro d’Italia Remco Evenepoel odstúpil z Giro d’Italia po pozitívnom teste na Covid-19. V nedeľu večer to oznámil jeho tím Soudal-QuickStep.

Evenepoel pár hodín pred testom na Covid-19 vyhral 9. etapu, keď v 35 km časovke porazil o necelú sekundu Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers).

23-ročný pretekár bol jedným z najväčších favoritov na víťazstvo Giro d’Italia.

„Je mi naozaj ľúto, že opúšťam preteky. V rámci tímového protokolu som absolvoval rutinný test, ktorý bol, žiaľ, pozitívny,“ uviedol Evenepoel vo vyhlásení, ktoré zverejnil jeho tím.

„Moja skúsenosť tu bola naozaj výnimočná a tešil som sa, že budem súťažiť počas nasledujúcich dvoch týždňov. Nemôžem dostatočne poďakovať personálu a jazdcom, ktorí obetovali toľko v príprave na Giro. Budem im fandiť nasledujúce dva týždne.“

„To vysvetľuje všetko,“ uviedol šéf Soudal-QuickStep Patrick Lefevere na Twitteri po tom, čo sa v nedeľu večer objavila správa o pozitívnom ochorení Covid-19.

Počas tlačovej konferencie po etape Evenepoel povedal, že trpí upchatým nosom a dúfa, že už nebude trpieť žiadnou ďalšou chorobou.

V osobnom vyhlásení vydanom v nedeľu večer Evenepoel uviedol, že z pretekov odchádza s „ťažkým srdcom“ a dodal poďakovanie svojmu tímu: „Stále som veľmi hrdý, že odchádzam s dvoma etapovými víťazstvami a štyrmi ružovými dresmi.“

Evenepoel pocestuje domov z pretekov autom v pondelok, uviedol Soudal-QuickStep. Tím oznámil, že všetci ostatní jazdci a zamestnanci mali negatívny test.

Thomas je teraz pripravený nosiť ružový dres po dni voľna, keď sa preteky odštartujú 196-kilometrovou etapou do Viareggio. Pred Predmožom Rogličom (Jumbo-Visma) vedie v celkovom poradí o dve sekundy.

Evenepoel je šiestym jazdcom na Giro d’Italia, ktorý je nútený predčasne opustiť preteky pre pozitívny test na Covid-19. Pred ním už odstúpili Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost), Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck), Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) a Clément Russo (Arkéa-Samsic).

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu