Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral cyklokrosové preteky Svetového pohára v Hulste, Pidcock zlomil koleso

Majster sveta Tom Pidcock bol ešte v poslednom kole na druhom mieste, ale praskol mu ráfik a preteky nakoniec nedokončil.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral cyklokrosové preteky Svetového pohára v Hulste, Pidcock zlomil koleso

Svetový pohár v cyklokrose, Hulst 2022

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) predviedol úspešný návrat k cyklokrosu, keď sa mu podarilo vyhrať na Svetovom pohári v Hulste.

Van der Poel štartoval až zo štvrtého radu, no rýchlo sa prepracoval do vedúcej skupiny. Po páde sa posunul a piate miesto a opäť sa musel prebojovať na čelo, čo sa mu po skvelom výkone podarilo a následne sa vzdialil majstrovi sveta Tomovi Pidcockovi (Ineos Grenadiers).

Do konca zostávali niečo menej ako dve kolá, aby si vybudoval rozhodujúci náskok.

Pidcock, sobotňajší víťaz X20 Trofee Kortrijk, mal Van der Poela stále na očiach, keď prechádzal cieľom do posledného kola, ale Britove preteky ukončil zlomený ráfik a frustrovaný z pretekov odstúpil.

Pidcockova smola umožnila Laurensovi Sweeckovi (Crelan-Fristads) získať druhé miesto a Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen Bingoal) skončil tretí.

Video: Pidcock zlomil koleso v poslednom kole:

„Po technickej stránke som urobil veľa chýb, ale myslím si, že je to normálne,“ povedal Van der Poel. „Pre mňa v cyklokrose je to naozaj dlhá doba, takže som naozaj šťastný, že som späť. Je to celkom dobrý pocit, už je to dávno, čo som vyhral cyklokrosové preteky.“

„Minulý rok nebola dobrá sezóna. Sezónou sa to ani nedá nazvať, kvôli problémom s chrbtom som absolvoval jeden a pol cyklokrosových pretekov. Ako som povedal, cítil som sa celkom dobre, na Hulst som mal dobrú prípravu. S formou som naozaj spokojný.“

„Stále je čo robiť, aby som bol skutočne na mojej najvyššej úrovni, ale s dneškom môžem byť naozaj spokojný,“ povedal Van der Poel.

„Potrebujem pár cyklokrosových pretekov, aby som sa k tomu vrátil. Moja forma je naozaj dobrá, v Španielsku som mal dobrú prípravu, ale potrebujem špecifickejší tréning na cyklokrosovom bicykli. Ale dúfam, že v decembrovom období budem na mojej najvyššej úrovni,“ dodal Van der Poel.

Výsledky Svetového pohára v Hulste, 2022:

Aktuality

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Zavrieť reklamu