Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Evenepoel sa už rozhodol, či pôjde v roku 2023 na Tour de France alebo Giro d’Italia

Účasť na Gire mu odporúčali šéf QuickStepu Patrick Lefevere i legenda Eddy Merckx. Okrem toho je trať Gira ideálna jeho štýlu jazdy, keďže obsahuje až tri časovky.
Martin Sarvaš
Evenepoel sa už rozhodol, či pôjde v roku 2023 na Tour de France alebo Giro d’Italia

Čerstvý majster sveta Remco Evenepoel sa už rozhodol, či bude v roku 2023 pretekať na Giro d’Italia alebo Tour de France, no svoju voľbu pretekov Grand Tour prezradí až v roku 2023.

„Rozhodol som sa, ale rozhodnutie bude oznámené až v januári budúceho roka. Môžem jednoducho povedať, že som spokojný so svojím pretekárskym programom – na začiatku zľahka a stále sa pridáva intenzita,“ povedal Evenepoel.

Aj keď Evenepoel konkréte nepovedal, na ktoré preteky pôjde, podľa vyjadrení šéfa tímu QuickStep-AlphaVinyl Patricka Lefevera je to celkom zrejmé: „Bol by som radšej, keby sa Evenepoel zameral na Giro d’Italia pred bojom s Pogačarom na Tour de France. Každý vie, že je to super talent, ale, pokúsime sa proti nim [na Tour] bojovať, keď príde správny čas.“

Už po tom, ako Evenepoel tento rok vyhral Vueltu, Lefevere povedal, že dlhodobý plán pre Evenepoela je najprv účasť na Gire, až potom na Tour a nechcú to zbytočne uponáhľať.

Prečítajte si tiež

Ďalšou obrovskou výhodou Evenepoela na budúcoročnom Giro d’Italia je trať, ktorá jeho štýlu jazdenia dokonale vyhovuje. Obsahuje totiž až tri časovky, z čoho dve rovinaté sú v prvej polovici pretekov a tretia časovka, ktorá je predposlednou etapou, obsahuje 7,3km stúpanie s prevýšením cez 900 metrov.

Naposledy sa vyjadril k Evenepoelovej účasti na Gire aj Eddy Merckx, jedna z najväčších legiend cestnej cyklistiky: „Za posledných pár mesiacov urobil veľký pokrok: Liège-Bastogne-Liège, Vuelta, majstrovstvá sveta. Teraz by som mu poradil, aby absolvoval Giro, je to pre neho v tomto bode kariéry lepšie.“

„Vyvinul sa: vyhral Vueltu, Grand Tour. A urobil to tak, že zaútočil dokonca aj na najstrmších svahoch. Počasie bude tiež odlišné, s možnosťou sneženia a zimy. Ale Evenepoel sa bude musieť podrobiť tejto skúške. Je to jediný spôsob, ako spozná svoje hranice,“ povedal Merckx.

Aktuality

Včera 22:40 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Včera 18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Včera 17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Včera 12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

Včera 11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

Zavrieť reklamu