Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jolanda Neff a Titouan Carod sa stali víťazmi Svetovhého pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne.

Francúz Tituan Carod sa po skvelom výkone radoval zo svojho prvého víťazstva v XCO na Svetovom pohári. Švajčiarka Jolanda Neff sa na najvyšší stupienok vrátila po 4 rokoch.
Matúš Bušík
Jolanda Neff a Titouan Carod sa stali víťazmi Svetovhého pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne.

Francúz Carod bol na čele štartového poľa od úvodného kola spolu s Belgičanom Pierrom de Froidmontom a piatkovým víťazom XCC Filippom Colombom. Carod svoj náskok v priebehu 2. kola zvýšil a osamostatnil sa na špici.

Carod naďalej jazdil vpredu neohrozený, ale za ním prebiehali súboje o druhé miesto. Priebežný líder postupne zvyšoval svoj náskok, ktorý už bol vyšší ako dve minúty. O pódiové umiestnenia za ním bojovali okram Filippa Colomba aj Nino Schurter, Luca Braidot a David Valero Serrano.

Titouan Carod si pohodlne postrážil svoj náskok a do cieľa pretekov prišiel 1:41 min pred druhým Filippom Colombom a tretím Davidom Valerom Serranom, ktorý na 2. miesto strácal 3 sekundy.

Zdroj: Red Bull Content Pool

28 ročný Francúz po pretekoch povedal: „Je to úžasné. Dnes som sa cítil naozaj dobre pri výšľapoch, ale najmä v zjazdoch. Dážď počas ženských pretekov mi pomohol a cítil som sa sebavedomo a púšťal som to v zjazdoch. Je to moje prvé víťazstvo na mojej obľúbenej trati, neuveriteľné!“

V ženských pretekoch bola po prvom kole najrýchlejšia Austrálčanka Rebecca McConnell, ktorú prenasledovali Alessandra Keller, Martina Berta, Jolanda Neff a Anne Terpstra.

V druhom kole zaútočila Jolanda Neff a vytvorila si náskok viac ako 30 sekúnd pred Anne Terpstra a Haley Batten. Počas druhého kola začalo pršať a jej náskok sa postupne zvyšoval.

Anne Terpstra sa v poradí prepadla nižšie a náskok Neff sa zvyšoval. Víťazstvo si Jolanda Neff postrážila a do cieľa prišla s náskokom 56 sekúnd pred druhou Monou Mitterwallnerovou a Halley Batten, ktoré do cieľa špurtovali.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Švajčiarka Jolanda Neff si tak pripísala svoje druhé víťazstvo na Svetovom pohári v Mont-Sainte-Anne, keďže v piatok dominovala aj v pretekoch XCC.

Víťazka po pretekoch povedala: „Sú to takmer 4 roky od môjho posledného víťazstva. Je to úžasné. Všetko bolo tak technické, takže som vedela, že ak si pôjdem svoje môžem sa dostať do výhody. Veľmi som si to užila, v jednom momente bola trať poriadne šmykľavá, bolo to šialené, ale vyšlo mi to.“

Kompletné výsledky Svetového pohára XCO v kanadskom Mont-Sainte-Anne:

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu