Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Google mapy aktualizovali plánovač cyklistických trás, tie vás od teraz budú upozorňovať na hustú premávku aj na stúpania

Tieto nové nástroje by mali prispieť k tomu aby ste si pre vás vhodnú cyklotrasu vybrali jednoduchšie.
Matúš Bušík
Google mapy aktualizovali plánovač cyklistických trás, tie vás od teraz budú upozorňovať na hustú premávku aj na stúpania

Zrejme najpoužívanejšia navigácia Google mapy aktualizovala plánovač cyklistických trás, tak aby vám poskytovali viac informácii o zvolenej trase a pomohla vám tak vyhnúť sa zápcham a strmým stúpaniam.

Mapy zobrazujú podrobnejší náhľad možných trás, aby ste sa mohli rozhodnúť, ktorú z nich si vyberiete na základe väčšieho množstva informácií.

Navrhnutá trasa je Googlom vypočítaná najlepšia trasa na základe údajov z premávky, typu cesty – napríklad akú časť vedie vybraná trasa po cyklotrasách a počtu odbočiek na danej trase.

Výškový profil trasy. Tam kde existuje streetview vám ho google pri odbočkách ponúkne.

Google tvrdí, že aktuálne informácie z dopravy sú transportované do cyklistickej navigácie v Mapách, tým pádom vám umožnia vyhnúť sa zápcham.

Túto funkciu neponúkajú ani tie najlepšie cyklopočítače, preto je na zvážení aké výhody hľadáte a či je pre vás najvhodnejší cyklopočítač, smartfón alebo smart hodinky.

Keďže aktualizácia zahŕňa aspekty najlepších cyklistických aplikácií, navigácia cez Google Mapy s telefónom v držiaku na riadidlách, by mohla byť alternatívou k nákupu nového navigačného zariadenia.

Mapy tiež rátajú s prevýšením na trase a vy si môžete vybrať, či preferujete rovinatejšiu alebo viac kopcovitú trasu. Napríklad pri plánovaní trasy na Strave môžete zvoliť minimálne alebo maximálne prevýšenie.

Na ťažké stúpania a schody by vás mal Google vopred upozorniť.

Google tvrdí, že náhľad trasy zobrazí aj schody a veľmi strmé stúpania, podobne ako v aplikácii Komoot. Ďalšou spoločnou vecou s aplikáciou Komoot je, že sa vám v mapách zobrazí aké percento cesty vedie po cyklotrasách, vedľajších a hlavných cestách.

Novinkou je aj zdieľanie polohy, aplikáciu viete nastaviť tak, aby vás alebo vášho priateľa upozornila, keď prídete na zvolené miesto. Pre cyklistov to môže byť napríklad miesto stretnutia pred výjazdom.

Aktuality

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

17.05.2024 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu