Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Luca Braidot a Anne Terpstra víťazmi Svetového pohára XCO v Andorre

Braidot sa po týždni opäť raduje z víťazstva, v ženách po 3 rokoch preteky v Andorre ovládla Anne Terpstra.
Matúš Bušík
Luca Braidot a Anne Terpstra víťazmi Svetového pohára XCO v Andorre

Zdroj: Red Bull Content Pool

Nedeľné preteky Svetového pohára XCO v andorskom Vallnorde sa išli na suchej a prašnej trati. Ako prvé sa na trať o 12 vydali ženy.

Veľké hviezdy štartového poľa Loana Lecomte a Kate Courtney sa rozhodli tieto preteky vynechať a venovať sa prípravám na ďalšie zastávky Svetového pohára. Očakávali sa preto tesné súboje a mnohé prekvapenia.

Napriek silnému štartu Laury Stiggerovej to bola holanďanka Anne Terpstra, ktorá si do konca prvého kola vybudovala značný náskok a nevyzeralo to, že sa ho plánuje vzdať.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Alessandra Kellerová, ktorá vyhrala piatkové preteky XCC, Austrálčanka Rebecca McConnell a Pauline Ferrand-Prevot z Francúzska sa snažili udržať tempo, ale do konca tretieho kola si Terpstra vytvorila náskok viac ako minútu.

Mladá Mona Mitterwallner z Rakúska sa počas posledného kola predrala na druhé miesto, ale nedokázala sa priblížiť k Anne, ktorá vyhrala vo Vallnorde druhý raz za sebou, keď triumfovala naposledy, keď sa preteky konali v andorrskom meste v roku 2019.

V cieli sme ešte očakávali bitku o tretie miesto, ktoré si nakoniec ustrážila Ramona Forchini pred Laurou Stiggerovou.

31 – ročná holandská pretekárka Anne Terpstra tak vyhrala preteky systémom štart – cieľ a po pretekoch povedala: „Vyhrať bolo naozaj špeciálne. Myslím, že táto trať a nadmorská výška mi naozaj vyhovujú.  Mám rada, keď je horúco a prašno a mám rada technické časti, takže si myslím, že to vyhovuje môjmu spôsobu jazdy.“

Zdroj: Red Bull Content Pool

Mužské preteky štartovali o 14:30 a sľubovali zaujímavý priebeh. Pred týždňom v Lenzerheide sa z premiérového víťazstva tešil Luca Braidot, ktorý tu chcel dokázať, že to nebola iba náhoda. Zbytok štartového poľa na čele s legendou Ninom Schurterom mu to však nechceli nechať zadarmo.

Švajčiarske eso a víťaz piatkového XCC sa na štart bohužiaľ nepostavil keďže večer predtým ochorel.

Veľký favorit Nino Schurter nevedel v prvom kole nájsť potrebnú rýchlosť, na to aby sa udržal na špici a k lepšiemu výsledku musel zahájiť stíhaciu jazdu až z priebežnej 11. priečky.

Počas niekoľkých nasledujúcich kôl dokázal Braidot držať krok s Davidom Valerom Serranom a lídrom Vladom Dascăluom, pričom trojica sa odsunula od zvyšku poľa.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Vlad Dascălu sa však začal v štartovom poli prepadávať nižšie, čo bolo spôsobené technickými problémami. To umožnilo Braidotovi preraziť a zabezpečiť si druhé víťazstvo v rade.

Valero Serrano sa udržal na druhom mieste, zatiaľ čo Nino Schurter predviedol ďalšiu z jeho neuveriteľných stíhacích jázd, aby si zabezpečil konečné 3. miesto na pódiu.

Braidot po pretekoch povedal: „Nemôžem tomu uveriť. Tento týždeň bol pre mňa úplne úžasný. Po dvoch víťazstvách vo Svetovom pohári v rade sa teraz cítim neuveriteľne sebavedomý a teším sa na ďalšie preteky v Snowshoe.“

Muži:

  1. Luca Braidot
  2. David Valero Serrano
  3. Nino Schurter

Ženy:

  1. Anne Terpstra
  2. Mona Mitterwallner
  3. Ramona Forchini

Kompletné výsledky nájdete na stránke:

https://mtbdata.com/comp/mercedes-benz-uci-mtb-world-cup-xcoxccdhi-15-jul-17-jul-2022-vallnord-pal-arinsal/results

Aktuality

Včera 18:45 Tahnee Seagrave vyhrala svetový pohár v zjazde vo Val di Sole, v mužoch dominoval Amaury Pierron (+video).

Tahnee Seagrave a Amaury Pierron dokazujú, že ich forma sa dostáva opäť na vrchol. Tahnee Seagrave vyhrala preteky svetového pohára po troch rokoch a Amaury sa z víťazstva tešil po prvýkrát po návrate medzi pásky po zranení.

14.06.2024 Video: CTM Racing tím na pretekoch svetového pohára v endure v rakúskom Leogagnu.

Na sveťáku (EDR) v Leogangu to bola tento rok čistá šmýkačka. Ako sa s tým vysporiadali jazdci továrenského tímu CTM si pozriete vo vlogu.

14.06.2024 Jasper Philipsen vyhral v šprinte tretiu etapu Okolo Belgicka.

Na druhom mieste skončil Olav Kooij a tretí finišoval Gerben Thijssen pred Timom Merlierom.

14.06.2024 Giovanni Aleotti vyhral po záverečnom sóle 3. etapu Okolo Slovinska.

Aleotti zaútočil z vedúcej skupiny v zjazde po stúpaní Ravnica, 8 km pred cieľom kopcovitej etapy, svoje sólo úspešne priviedol až do cieľa a dostal sa aj do vedenia celkovej klasifikácie. Na druhom mieste skončil Jhonatan Narváez a tretí finišoval Jordan Jegat.

14.06.2024 Joao Almeida vyhral horskú 6. etapu Okolo Švajčiarska, ktorú pre sneženie výrazne skrátili.

Etapa mala len 42 kilometrov a rozhodovalo sa v stúpaní Blatten (5,8 km / 8,8 %). Za Almeidom skončil na druhom mieste jeho tímový kolega z UAE Emirates a líder celkovej klasifikácie Adam Yates a tretí finišoval Mattias Skjelmose.

Zavrieť reklamu