Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Voľný víkend? Kam sa dá rýchlo zaletieť za málo peňazí a vidieť pritom kus sveta

Zažite bohémsky nočný život, prebádajte na kolesách exotický ostrov, spoznajte nové chute a načerpajte energiu na ďalší týždeň. Už viete, kam si zaletíte tento víkend?
Biker
Voľný víkend? Kam sa dá rýchlo zaletieť za málo peňazí a vidieť pritom kus sveta

Zdroj: Shutterstock

Máte po celom týždni práce a nekonečného pozerania na monitory chuť na zmenu? Jeden z najlepších spôsobov na zresetovanie hlavy je únik do ruchu neznámeho mesta. Vybrali sme pre vás päť destinácií, do ktorých sa dostanete aj nízkonákladovou leteckou spoločnosťou a cesta vám zaberie menej ako tri hodiny.

Barcelona, zdroj: Shutterstock

Barcelona, Španielsko

Piesočnatá pláž, večery plné temperamentnej hudby a pestrofarebná architektúra, ktorú inde nenájdete – to je Barcelona.

Jedno z jasných lákadiel Barcelony je ikonický chrám Sagrada Familia s jeho gotickými vežami, farebnými vitrážami a rozprávkovými stĺpmi pripomínajúcimi stromy. V meste sa oplatí vyhľadať aj ďalšie Gaudího diela, napríklad pestrofarebný park Guell s úžasným výhľadom na mesto, či Casa Batlló s trblietavou fasádou a balkónmi v tvare lebky.

Určite navštívte aj bulvár La Rambla. Táto rušná ulica nikdy nespí, ťahá sa viac ako kilometer naprieč mestom a nájdete na nej nespočetné množstvo múzeí a obchodov, v ktorých dostanete prekvapivo lacné suveníry.

Zastavte sa na delikátne tapas či flamenco šou a nechajte sa unášať jedinečnou barcelonskou atmosférou.

Riga, zdroj: Shutterstock

Riga, Lotyšsko

Riga, hlavné mesto Lotyšska, vás poteší hlavne vtedy, ak neobľubujete veľké zástupy ľudí a radi objavujete miesta skôr ako ostatní.

Je známa najmä ako jedna z európskych metropol secesie. Jej historické centrum patrí medzi pamiatky UNESCO a pýši sa viac ako siedmimi stovkami farebných domčekov postavených v tomto štýle.

Je to kompaktné mesto s trochu chladnejším podnebím ako Slovensko. Všade sa dostanete ľahko a príjemne aj počas letných horúčav.

Na prechádzke jej čarovnými uličkami môžete navštíviť napríklad Rižský hrad a most Vanšu tilts inšpirovaný naším mostom SNP. Oplatí sa zájsť aj do tržnice a vyskúšať čerstvé ryby a miestne dobroty za ceny, ktoré nemusíte zjednávať.

Pafos, zdroj: Shutterstock

Pafos, Cyprus

Slnkom zaliaty ostrov láka turistov bielym pieskom, antickými pamiatkami a skvelou kuchyňou. Veď kto by nechcel zakončiť deň tanierom halloumi poliateho olivovým olejom z miestnych sadov?

Vďaka bezpečným cestám, rôznorodému terénu a ideálnemu počasiu je Cyprus skvelá destinácia pre cyklistov. Na kolesách spoznáte aj odľahlejšie časti ostrova, kam sa turisti zvyčajne ľahko nedostanú, a ani nemusíte platiť za dopravu.

Na svoje si prídu nadšenci horskej aj cestnej cyklistiky. Môžete sa túlať po viniciach a horských pahorkoch obrastených borovicami, objavovať mestečká a starobylé ruiny a nakoniec sa po dlhej ceste osviežiť v mori.

Doprajte si osvieženie po dni strávenom objavovaním
Iba máločo sa vyrovná vychladenému drinku po celodennej makačke. Prilej do dňa zážitok aj po zosadnutí z bicykla a vychutnaj si večer s osviežujúcim pivom. Vyskúšaj Desperados Original rezané tequilou alebo Desperados Mojito a Sangré obohatené exotickými tónmi ovocia a korenia. Novinka Desperados LIME so sviežou chuťou limetky a kaktusu ťa hodí do tej správnej dovolenkovej nálady doma aj v cudzine.

Dublin, Írsko

Spájame si ho s írskou kávou a zeleným vírom osláv sviatku svätého Patrika. Okrem tradičných pubov, kde sa whisky leje potokom, však ponúka mnoho možností aj pre kultúrnych nadšencov.

Upršané počasie, gotické vežičky kostolov a uličky rámované červenými tehlami vám pomôžu nájsť v sebe skrytého intelektuála.

Dublin, zdroj: Shutterstock

Môžete sa prejsť po hlavnej komnate knižnice známej Trinity College, ktorá má ohromných 65 metrov a nájdete v nej viac ako 200 000 kníh.

Každému milovníkovi umenia učaruje aj bezplatný vstup do väčšiny múzeí a galérií vrátane tej národnej s maľbami od Moneta a Picassa. V jednej z ulíc môžete nájsť aj bizarný monument Spire of Dublin, čo je vyše 120-metrová ihla z nerezovej ocele.

Sofia, zdroj: Shutterstock

Sofia, Bulharsko

Sofia je dokonalé miesto na víkendový low budget výlet. Spiatočná letenka vás často vyjde lacnejšie ako vlak z Bratislavy do Košíc a aj ceny ubytovania sú nižšie ako u nás.

Nenechajte sa tým však oklamať, hlavné mesto Bulharska má bohatú históriu a rozhodne má čo ponúknuť.

Sofia patrí k najstarším mestám Európy a zaujímavá je najmä svojou rozmanitosťou. V rozmedzí zopár ulíc narazíte na pozostatky starorímskeho mesta, byzantský chrám sv. Sofie, podľa ktorej dostalo mesto svoje meno, ale aj monumentálny 6-uholníkový dom kultúry z 80. rokov.

V kombinácii s jej alternatívnou kultúrou a pestrým nočným životom sa o Sofii začalo hovoriť aj ako o novom Berlíne.

 

 

Aktuality

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Zavrieť reklamu