Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tomáš Slavík a Michaela Hájková vyhrali preteky 4X Protour World Series vo Fort Williame

Úradujúci majstri sveta vo fourcrosse Tomáš Slavík a Michaela Hájková potvrdili skvelú formu a ovládli úvodné fourcrossové preteky série 4X Protour World Series vo Fort Williame.
Martin Sarvaš
Tomáš Slavík a Michaela Hájková vyhrali preteky 4X Protour World Series vo Fort Williame

Tri roky bez pretekania vo Fort William bola večnosť, ale konečne sme sa dočkali a svetová spička zjazdu a fourcrossu zavítala opäť do Škótska, kde sa stretla na legendárnych tratiach v oboch disciplínach.

Tomáš Slavík bol po prvýkrát v sezóne 2022 oblečený v dúhovom drese majstra sveta a svojím výkonom ukázal, prečo je to práve on, kto ho oblieka. Zvíťazil vo všetkých svojich jazdách a získal tak prvé víťazstvo v sérii 4X Pro Tour a je tak aktuálne vedúcim jazdcom svetovej série.

„Do Škótska jazdím prakticky každý rok už od 2007 a musím povedať, že mi to tu chýbalo. Lokalít ako Fort William je naozaj málo, z ktorých by bola cítiť taká atmosféra! Je to absolútne legendárne miesto, kde je naozaj česť a radosť pretekať. Trate, okolie, diváci a atmosféra sú to najlepšie, čo nám môže nás šport ponúknuť!,“ opísal Tomáš Slavík.

„Tento rok sme po troch rokoch späť a musím povedať, že som sa fakt veľmi tešil. Zároveň to boli pre mňa prvé preteky v drese majstra sveta a rola favorita bola cítiť na každom rohu, čo nie je úplne jednoduchá pozícia, ale ja som si túto pozíciu doslova užíval, bavila ma trať, povrch a bolo to na mne vidieť.“

„Vyhral som všetky jazdy a vo finále som na to ešte pritlačil a uletel. Radosť je naozaj veľká! Vďaka českým fanúšikom, ktorí nás už viac ako 10 rokov jazdia podporovať do Fort Williamu a vytvorili tzv. „czech corner“ v predposlednej zákrute, ktorá patrí českým fanúšikom a sú sakramentsky počuť! Vďaka veľmi parto, ste super a ja sa teším už na ďalší rok. Avšak po Škótsku hneď nadväzuje druhý závod série vo Winterbergu v Nemecku, takže sa doma veľmi neohrejem,“ dodal Slavík.

Výsledky 4X Protour World Series, Fort William 2022

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu