Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli

Van der Poel absolvoval po povinných dňoch oddychu tri jazdy na trenažéri a tri vonku na bicykli.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli

Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli po dlhej prestávke kvôli zraneniu a v posledných dňoch absolvoval tri jazdy doma na trenažéri, ale trikrát bol už aj na bicykli vonku.

Holanďan možno nerobí nič, čo by sa dalo klasifikovať ako skutočný tréning elitného pretekára, ale za posledný týždeň neustále zvyšoval vzdialenosti.

Van der Poel sa stále snaží prekonať zranenie chrbta, ktoré ho trápi od druhej polovice minulého roka a predčasne ukončilo jeho tohtoročnú cyklokrosovú sezónu. Diagnostikovali mu opuch medzistavcovej platničky a lekári mu povedali, že iba úplný odpočinok mu dá šancu na úplné vyliečenie.

„Má sa fajn. Jazdiť bude môcť, keď sa zbaví bolesti, ale momentálne len sedí doma na gauči. Nedá sa toho veľa robiť, má predpísaný prísny oddych a musí ho dodržiavať,“ povedal jeho otec Adrie na konci januára.

Prečítajte si tiež

Van der Poel vydržal takmer mesiac bez jazdenia na bicykli a od 29. januára začal trénovať na trenažéri. Najprv absolvoval na Zwifte krátku 19,5 km jazdu, nasledujúci deň to zdvojnásobil a potom blok dokončil 27km jazdou 31. januára.

Potom si dal deň voľna a nasledoval prvý tréning späť na cestách. Jazdil takmer dve hodiny okolo Antverp a v daždi prešiel 64km pri priemernej rýchlosti 33 km/h.

Nasledujúci deň bol opäť vonku na bicykli a absolvoval 75 km dlhú jazdu v tempe 31,6 km/h s českým pretekárom tímu QuickStep-AlphaVinyl Zdeňkom Štybarom.

Van der Poel si dal v piatok voľno a v sobotu sa si dal najdlhšiu jazdu v tomto roku. Prešiel 99,8 km na rovinatej ceste na sever cez holandskú hranicu a späť. Išiel priemernou rýchlosťou 31,5 km/h a výkonom 229 wattov.

Tréningy Mathieu van der Poela môžete sledovať na jeho Strave.

Otvárací víkend‘ klasík sa uskutoční koncom februára, ale Van der Poel sa ich s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastní, rovnako ako Strade Bianche začiatkom marca, ktoré vyhral minulý rok.

Prvé preteky, na ktorých by mohol Van der Poel štartovať, sú Miláno-San Rema 18. marca a potom monumenty Okolo Flámska 3. apríla a Paríž-Roubaix 17. apríla.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu