Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Dánsky cyklista Chris Anker Sørensen tragicky zomrel po zrážke s autom na trati Majstrovstiev sveta vo Flámsku

Bývalý profesionálny cyklista bol talentovaný vrchár a bol víťazom etáp na Gire, Critérium du Dauphiné i majstrom Dánska.
Martin Sarvaš
Dánsky cyklista Chris Anker Sørensen tragicky zomrel po zrážke s autom na trati Majstrovstiev sveta vo Flámsku

Počas prebiehajúcich Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike vo Flámsku sa stala nešťastná tragédia. Bývalý profesionálny cyklista Chris Anker Sørensen zomrel po zrážke s autom.

Dánsky cyklista bol v Belgicku ako spolukomentátor pretekov pre dánsku televíziu. Sørensen mal 5. septembra 37 rokov.

Podľa riaditeľa televízie TV 2 Sport Frederika Lauesena zomrel Sørensen po zrážke s autom v belgickom meste Zeebrugge pri Brugách, kde sa v nedeľu odohrala časovka jednotlivcov.

„S veľkým smútkom som dnes dostal informáciu, že náš dobrý kolega  Chris Anker Sørensen zomrel,“ povedal Lauesen.

„V Belgicku bol kvôli Majstrovstvám sveta a dnes sa bol previezť na bicykli a zrazilo ho auto. Na následky zranení zomrel. Naše myšlienky a hlboká sústrasť idú rodine Chrisa Ankera Sørensena,“ dodal Lauesen.

Bývalý profesionálny cyklista skončil s kariérou v roku 2018. Úspešnú kariéru strávil v tímoch Bjarne Riisa s CSC, cez Saxo Bank, Tinkoff-Saxo a napokon skončil v Pro Kontinentálnom tíme Fortuneo-Vital Concept.

Sørensen bol talentovaný vrchár a sedeli mu dlhšie etapové preteky. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí víťazstvo etapy na Critérium du Dauphiné (Dauphiné Libéré) v roku 2008 či výhra 8. etapy na Giro d’Italia v roku 2010, kedy tiež zohral veľmi dôležitú úlohu pre jazdcov ako Andy Schleck.

Po odchode Schlecka do tímu Radioshack, Sørensen sa stal lídrom Saxo Bank na Tour de France 2012, kde skončil na treťom mieste v súťaži vrchárov a štvrnásty v celkovom hodnotení. Sørensen tiež vyhral titul majstra Dánska v cestnej cyklistike v roku 2015.

Smútok po tragédii Sørensen vyjadrili aj organizátori majstrovstiev v Belgicku či prezident UCI David Lappartient. „Slová nedokážu vyjadriť môj smútok nad touto tragickou udalosťou,“ povedal Lappartient.

Úprimnú sústrasť vyjadrili profesionálni pretekári i ľudia zo sveta cyklistiky po celom svete.

„Dnes nezáleží na tom, či vyhráme alebo prehráme, či je náš dres žltý, zelený alebo biely. Dnes smútime za tragickou stratou veľkého človeka, ktorý nám bude všetkým chýbať,“ napísal Peter Sagan.

Vaše komentáre

Aktuality

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

10:08 Tadej Pogačar vyhral etapu na Gire bez cyklopočítača: Musíte len viac počúvať svoje telo.

25-ročný Slovinec dostal defekt a spadol v úvode rozhodujúceho stúpania. Napriek tomu dokázal zvíťaziť a oblečie sa do ružového dresu lídra Giro d’Italia.

09:25 Detaily 3. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá rovinatá etapa má 165 km, prevýšenie len 831 m a očakávame dojazd v hromadnom šprinte. Najväčší favoriti sú Tim Merlier a Olav Kooij.

Zavrieť reklamu