Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Majstrami Slovenska v XCO sa stali opäť Haring a Števková

Martin Haring získal už piaty titul majstra Slovenska a pre Janku Keseg Števkovú ide už o 21. majstrovské víťazstvo. V disciplíne XCE sa stali majstrami Slovenska Florián Papcun a medzi ženami Radka Paulechová.
Biker

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky; Foto: Ján Melicher

Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) vybojoval v Poráči už piaty titul majstra Slovenska v olympijskom cross country (XCO). Na náročnej trati s troma ťažkými stúpaniami triumfoval suverénne s náskokom 2:35 min na svojich súperov.

V ženskej kategórii opäť zvíťazila Janka Keseg Števková (Outsiterz), pre ktorú je to 21. majstrovský titul v tejto disciplíne.

Majstrovstvá SR v horskej cyklistike sa uskutočnili v lyžiarskom stredisku Poráč na 3,8 kilometrovom náročnom okruhu, ktorý šli jednotlivé kategórie rôzny počet kôl. Pod organizačnou taktovkou Cyklo Spiš a CKM Poprad sa prvý deň konalo XCE (eliminátor) a druhý deň pokračovali majstrovstvá disciplínou XCO.

V XCE si majstrovské tituly vybojovali Florián Papcun (PROefekt CST Team) a medzi ženami Radka Paulechová (Kaktus Bike Team Bratislava).

V XCO dominovali v elitných kategóriách Martin Haring a Janka Keseg Števková, pre oboch je to už niekoľký titul v poradí. Striebornú medailu si z Poráča prináša Matej Ulík (Expres CZ Tufo Team Kolín) a bronz Kristián Jánošík (PROefekt CST Team).

Zo žien sa na pódium prebojovala víťazka XCE Radka Paulechová (Kaktus Bike Team BA) a bronz získala Martina Krahulcová (CK Rimavská Sobota).

Martin Haring sa po pretekoch vyjadril: „Po prvom kole sme vytvorili s Maťom Ulíkom dvojičku, trošku sa oťukávali, a v treťom kole sa mi podarilo vytvoriť si náskok, ktorý som potom navyšoval.“

„Trať bola profilovo ťažká, tri strmé stúpania, čo mi sedelo, rovnako som vedel čisto zajazdiť techniku po klzkých koreňoch. Takže s dneškom celková spokojnosť.“

Janka Keseg Števková bola so svojim výkonom tiež spokojná: „Dobre sa mi išlo, trať mi sedela, išla som dosť na istotu, snažila som sa ísť s rozumom, neprepaľovať kopce, v zjazdoch som bola opatrná. Snažila som sa urobiť si bezpečný náskok a udržať ho až do konca.“

„Je to už môj 21. titul v MTB. Viem, roky utekajú, som tu už niekoľko športových generácií. A vzhľadom na to, čo všetko som si v športovom svete tu na Slovensku prežila, myslím, že toto je najväčšia satisfakcia, keď človek vyhrá.“

Majstrovský titul medzi juniormi vybojoval Martin Hrtánek (CK Epic Dohňany), a medzi juniorkami Tereza Kurnická (Slávia Trenčín). V kadetskej kategórii Ján Vierik (OŠK Tatran Liptovská Osada) a Terézia Ciriaková (CyS – Akadémia Petra Sagana).

V žiackej kategórii si zlaté medaily odnášajú Tadeáš Cesnek (CyS – Akadémia PS – st. žiaci), Vanesa Šatková (CK Epic Dohňany – st.žiačky),  Dušan Dário Lukáč (ŠK Topoľčianky – ml.žiaci) a Alexandra Kadlecová (Novomeský Superbiker – ml.žiačky).

Kompletné výsledky Majstrovstiev Slovenska XCO 2021:

xcoci8a33043cc5c8abf93ccd6aaa1

Vaše komentáre

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu