Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Dwars door Vlaanderen vyhral Van Baarle krásnym 50km sólo únikom

Mathieu van der Poel nemal svoj deň a viditeľne sa trápil.
Martin Sarvaš

Dylan van Baarle sa stal víťazom flámskej klasiky Dwars door Vlaanderen. Holandský cyklista predviedol skvelý výkon, keď nastúpil 52km pred koncom a svoj sólo únik priviedol až do cieľa.

Pre tím Ineos Grenadiers ide o prvé víťazstvo na jednodňových pretekoch od roku 2017. Na druhom mieste skončil Christophe Laporte (Cofidis) a tretí Tim Merlier (Alpecin-Fenix).

„Vyhrať klasiku je skutočne skvelé a dôležité.  Minulý rok to bolo ťažké kvôli všetkému, čo sa dialo, ale teraz sme na dobrej ceste. Ku klasikám máme tento rok iný prístup – omnoho viac útočíme. Je krásne vyhrať takéto preteky a teším sa, že sa mi únik podarilo doviezť do cieľa,“ povedal Van Baarle.

Rovnakým spôsobom vyhral Mathieu van der Poel pred dvomi týždňami 5. etapu na Tirreno-Adriatico a rovnaký kúsok predviedol minulý rok v októbri, keď po 50 km sólo úniku vyhral záverečnú etapu i celkové hodnotenie BinckBank Tour.

Mathieu van der Poel však nemal svoj deň a zjavne sa trápil a 36km pred cieľom na kopci Knoketeberg výrazne zaostal: „Úplne mi tam došla energia. A nešlo sa mi dobre už ani predtým. Už dobrú chvíľu som išiel na limite. Tímovým kolegom som povedal, že dnes to nebude môj deň.“

„Určite som sa nesnažil hrať či skrývať, nikdy som to nerobil. Samozrejme, že by som radšej pretekal o výhru, ale jednoducho to nebolo možné,“ povedal Van der Poel.

„Vyrovnám sa s tým, nie je to po prvýkrát. V nedeľu očakávam úplne iné preteky [Okolo Flámska] a dúfam, že to už bude dobré,“ dodal Holanďan.

Na nedeľných pretekoch Okolo Flámska sa zúčastní aj Peter Sagan, ktorý nedávno predviedol, že jeho forma sa zlepšuje, keď skončil štvrtý na Miláno – San Remo a vyhral etapu na Okolo Katalánska.

Výsledky Dwars door Vlaanderen 2021

1 Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers 3:58:59
2 Christophe Laporte (Fra) Cofidis 0:00:26
3 Tim Merlier (Bel) Alpecin-Fenix
4 Yves Lampaert (Bel) Deceuninck-QuickStep
5 Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal
6 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates
7 Greg Van Avermaet (Bel) AG2R Citroën Team
8 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
9 Florian Senechal (Fra) Deceuninck-QuickStep
10 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu